'Bal' Altın Ayı İçin İddialı

Berlin'de düzenlenen 60'ıncı Berlin Film Festivali Berlinale çerçevesinde 'Altın Ayı' ödülü için yarışan 'Bal' adlı film için muhteşem bir gala yapıldı.

Berlinale Palast adlı binada yapılan galaya, filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu, oyuncular Tülün Özen, Erdal Beşikçioğlu, Bora Altaş, Berlinale Müdürü Dieter Kosslick ve Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ile çok sayıda Türk ve Alman sinemasever katıldı. Kosslick, Kaplanoğlu'nu ve filmin oyuncularını kapıda karşılayarak filmin küçük oyuncusu Bora Altaş ile şakalaştı. Kaplanoğlu, galadan önce yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ve galaya filmin ekibiyle birlikte geldiğini belirterek, "Tüm
ekibimiz burada. Yapımcı, yönetmen ve senarist olarak ekibimle beraber 4 yılda 3 film yaptım. Bunun sonucunu görmek, 3 filmi bitirmiş olmak iyi duygular veriyor. Berlin'de olmak çok güzel" dedi.
Ödülle ilgili soruya karşılık da Kaplanoğlu, "Önemli olan filmin iyi çıkması ve iyi değerlendirilmesi. Ödül konusunda herkesin eşit şansı var" diye konuştu.
Oyuncu Tülin Özen de çok sevinçli olduğunu belirterek, "Burada olmak çok güzel. Yarışıyor olmak çok heyecan verici. Çok keyifliyiz" ifadelerini kullandı.
Filmi burada ilk kez seyredeceğini ve bundan dolayı da çok heyecanlı olduğunu ifade eden Özen, izleyenlerin filmi çok sevdiklerini ve çok olumlu şeyler düşündüklerini bildiğini kaydetti.