Aydın'da Kedirgen Otu Çıktı

Aydın'da baharın müjdecisi olarak bilinen ve halk tarafından sevilerek tüketilen kedirgen otu bu yıl bir hafta erken çıktı

Aydın'da Kedirgen Otu Çıktı
Aydın'da baharın müjdecisi olarak bilinen ve halk tarafından sevilerek tüketilen kedirgen otu bu yıl bir hafta erken çıktı. Turfanda olduğu için bağı 5-7 TL arasında satılan kedirgen otu köylülerin de ekmek kapısı haline geldi.
Aydın ve çevresinde doğada kendiliğinden çıkan kedirgen otu garibanın yüzünü güldürüyor. Ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan ve kırsal kesimde yaşayan binlerce kişi bu otlardan toplayıp satarak ekmek kazanıyor. Bu yıl havaların yağışlı ve son 3 gündür güneşli gitmesi nedeniyle kedirgen otları çıktı. Mevsimin ilk kedirgeni Nazilli ve çevresinde satılmaya başlanırken, toplayıcılar, haftaya Aydın ve İzmir pazarlarında da tezgah açacaklarını söylediler.
Sezonun ilk sarmaşığını bugün akşam siftah yapacağını belirten Nazilli 60 yaşındaki Mustafa Akbey, çocukluğundan beri severek tükettiği kedirgenin bu yıl geçen yıllara oranla bir hafta erken çıktığını söyledi. Birçok yerde sarmaşık olarak bilinen otun asıl adının sarmaşık olduğunu belirten Mustafa Akbey, "Aslında bu ot birçok hastalığa karşı panzehirdir. Ancak Ege Bölgesi dışında yaşayan birçok kişi bunu bilmiyor. Kış döneminden bahar dönemine geçişte insan metabolizmasının dengesinin sağlanmasına katkı sağladığını biliyorum" dedi.