Antalya'da Tacizciye 25 Yıl Hapis

Alanya İlçesinde, altı kadını tehdit ederek cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Mesut Y., 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da Tacizciye 25 Yıl Hapis
İlk olay, 23 Ağustos 2008'de meydana geldi. Alanya'nın Oba mevkiinde bir alışveriş merkezi yakınında otobüsten inerek evine giden Y.E.'nin (36) önünü kesen bir kişi, tabancasıyla tehdit ettiği kadını taciz etti. Kadına kocasının evde olup olmadığını soran kişi, olay yerinden bir motosikletin geçmesi üzerine kadını bırakarak kaçtı. Zanlı yaklaşık 45 gün sonra, ilk olayın yaşandığı yere yakın bir sokakta evine giden F.A.'nın (39) önünü kesti. Plakasız siyah motosikletiyle kadının yanına yaklaşırken kaskını takan kişi, tabancasını kadının başına dayayarak tacizde bulundu. Tacizci, sekiz gün sonra yine ortaya çıktı. İlk olayın gerçekleştiği yere yakın bir bölgede bulunan akaryakıt istasyonunun arkasındaki Eski Gazipaşa Caddesi'nde yürüyen M.A.'nın (34) yolunu kesen motosikletli ve kasklı saldırgan, silahla tehdit ettiği kadına tacizde bulundu. M.A. bayılma numarası yaparak kendini yere bıraktı. Genç kadını yerden kaldırmaya çalışan ancak başaramayan tacizci kaçtı. Dördüncü saldırı, 20 Ekim 2008 tarihinde, Cumhuriyet Mahallesi çevre yolu yakınlarındaki bir apartmanın önünde meydana geldi. Otomobildeki A.A.'ya (46) karşı olay gerçekleşti. Başını otomobilin camından içeri sokan tacizci, silahıyla etkisiz hale getirdiği kadını taciz etti. Bu sırada cep telefonu çalan A.A., arayan kişiye taciz edildiğini söyleyince saldırgan kaçtı.

Polisin bölgede yoğun güvenlik önlemi alması üzerine bir süre ortalıkta görünmeyen cinsel tacizci, 16 Kasım 2008'de bu kez 27 yaşındaki N.Y.'nin yolunu kesti. Zanlı, Obagöl mevkii çevre yolu civarında bir apartmana giren N.Y.'nin arkasından gitti. Asansöre kadar N.Y.'yi takip eden kişi, genç kadını apartman girişinde taciz etti. N.Y., saldırganın asansör kapısını açmaya çalışmasını fırsat bilerek merdivene yönelip kendini kurtardı. Saldırgan, 11 Aralık 2008'de bu defa bir apartmana giren S.E.İ.'yi (18) takip etti. Bina girişinde genç kızı elle taciz eden zanlı, kızın giriş kapısındaki zile basması ve megafondan annesinin kızına seslenmesi üzerine kaçtı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Mağdurların yoğun şikayetleri üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, sadece bu konuyla ilgilenmesi için bir savcıyı görevlendirirken, savcının emrinde çalışacak bir de polis timi oluşturuldu. Polis, zanlının kullandığı motosiklete ulaşmak için binden fazla motosikleti incelemeye aldı. Özel birimde görevli polisler saldırganı yakalamaya çalıştı. Bu arada zanlının tacizde bulunduğu kadınlardan A.A., 4 Ocak 2009'da evinin balkonunda otururken karşıdaki internet kafe önünde gördüğü kişinin kendisine tacizde bulunan kişi olabileceğini düşünerek aynı apartmanda oturan Asayiş Büro Amirliği'nde görevli bir polis memuruna durumu bildirdi. İnternet kafeye giden polis memuru, takviye olarak çağırdığı polislerle birlikte zanlı Mesut Y.'i yakaladı. Kadınların tamamı tarafından teşhis edilen 28 yaşındaki Mesut Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan 5'inin ifadeleri dinlendi. 71 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Yücel, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada son sözü sorulan Mesut Y., "Şikayetçileri Allah'a havale ediyorum, başka bir sözüm yok" dedi. Mesut Y., mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.