Acıbadem'in Adana'da 1. Yıl Gururu

Acıbadem Adana Hastanesi Genel Direktörü Hüseyin Çelik ve Başhekim Prof

Acıbadem'in Adana'da 1. Yıl Gururu
Acıbadem Adana Hastanesi Genel Direktörü Hüseyin Çelik ve Başhekim Prof. Dr. Mustafa Kibar, 20 yıllık Acıbadem tecrübesi ile 1 yıl önce hizmete açtıkları hastanelerinin, bölge illeri ve çevre ülkelerden hastaların tercih ettiği bir konuma geldiğini belirterek "Ortadoğu'nun sağlık üssü olma yolundaki Adana'ya önemli katkı sunduğumuza inanıyoruz" dediler.
Acıbadem Adana Hastanesi'nin 1. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Genel Direktör Hüseyin Çelik, İMKB'de hisseleri işlem gören tek sağlık kuruluşu olan Acıbadem Sağlık Grubu'nun sektörde özgün bir model oluştuğunu söyledi. 20 yıllık tecrübesi ile geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini anlatan Çelik, "Geçtiğimiz 1 yıl toplum sağlığı adına verdiğimiz kaliteli hizmetlerin yanında Ortadoğu'nun sağlık üssü olma yoluna kazanılmış başarıları da ifade ediyor. Hastanemizin konumu ve donanımı Doğu Akdeniz illeri ve Gaziantep'i de kapsayan yakın çevre ile İran, Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine de sağlık hizmeti sunabilmemizi sağlıyor. Bir yıl boyunda bu bölgelerden gelen hastalan hedeflerimize yönelik faaliyetlerimizden elde ettiğimiz sonuçların birer göstergesidir" dedi.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Kibar da 1 yıl içinde 72 bin hastaya tanı ve tedavi hizmeti sunduklarını kaydetti. Kibar, hastanede 67 bin 520 ayakta işlem sayısına ulaşıldığını, yatan hasta sayısının ise 4 bin 189 olduğunu belirtti. Hastanedeki poliklinik muayene sayısının 28 bin 231, checkup sayısı 897, kontrol amaçlı muayene sayısının 8 bin 877 olarak gerçekleşirken ameliyathanede toplam 3 bin 224 operasyon gerçekleştirildiğini açıklayan Kibar sözlerine şöyle devam etti:
"Acıbadem Adana Hastanesi olarak nitelikli sağlık hizmetini etik değerlerden ödün vermeden bölgemizdeki en yetkin hekimlerle vermeye çalışmaktayız. Biz hastalarımıza ve topluma mümkün olan en iyi ve en güvenilir sağlık hizmetini sunmayı amaçlamaktayız. Nihai amacımız Acıbadem Sağlık Grubu olarak hizmet verdiğimiz kişilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak ve daha sağlıklı bir yaşar sürdürebilmelerini sağlamaktır. Bu amaçla sağlık hizmetlerini en yüksek kalitede ve standart olarak sunmayı hedefliyoruz. Dolayısı ile sonuçlarımızı sürekli takip etmekteyiz. Ve dünyada kabul edilmiş standartlarla değerlendirmekteyiz. 26 sı yoğun bakımda olmak üzere 98 yatak kapasitesi ile Adana'nın merkezinde toplam 20 bin metrekare kapalı alanda tıbbın tüm branşlarındaki tanı ve tedavi ünitelerimizle kaliteli hizmet sunuyoruz."
Acıbadem Sağlık Grubu'nun halen Türkiye genelinde 9 hastane, 26 ayrı noktada tıp merkezi ile faaliyet gösterdiği, İstanbul, Bodrum ve Eskişehir'de birer adet olmak üzere 3 yeni hastanenin de bu yıl içinde hizmete gireceği bildirildi. Halen 297 kurumla anlaşmalı olarak hizmet sunun Acıbadem'in Türkiye çapında en geniş anlaşma ağına sahip özel sağlık kuruluşu olduğu kaydedildi. Türkiye çapında uluslar arası akreditasyona sahip 32 hastaneden 6'sının Acıbadem Hastanesi olduğu açıklandı.
Toplantı sonunda hastanenin ilk hastaları ve ilk doğum yapan annelerine, checkup ve bebeğim poliçesi armağan edildi.