Tat, Karacabeyli Çiftçilerden Ürün Almaya Devam Edecek

Koç Holding çatısı altında 43 yıldır faaliyet gösteren Tat Konserve'nin Karacabey işletmelerinin halen faal durumda olduğu bildirildi.

Tat Konserve'den yapılan açıklamada, "Karacabey işletmemiz faal durumdadır. 2010 yılı için Karacabey çiftçisinden mahsul alabilmek için görüşmelerimiz halen devam etmektedir. Bazı gazetelerde Tat Konserve'nin Karacabey'den çıktığı yönündeki haberlere istinaden, Tat Konserve Sanayi A.Ş. olarak, Karacabey salça işletmelerimizin kapatılması, satılması veya kiralanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıklama ihtiyacı duyduk. Karacabey salça işletmelerimiz 1979 yılından bu yana sanayi tipi domates üreten bölge çiftçisinin mahsulünü alarak, tüm Türkiye için sağlıklı ve kaliteli salçalar üreten bir tesis olmuştur. 2010 yılı için yaptığımız üretim verimliliği çalışmaları sebebiyle domates ve konserve üretiminin Mustafakemalpaşa ve Torbalı'daki tesislerimizde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Mustafakemalpaşa işletmelerimiz, Karacabey işletmelerine sadece 15 kilometre uzaklıkta olup, Karacabey üreticisinden mahsul alabilmek için görüşmelerimiz devam etmektedir" denildi.
Tat Konserve'nin kurulduğu 1967 yılından bu yana üretici ile tüketici arasında köprü görevi gördüğü belirtilen açıklamada, "Tam 43 yıldır verimlilik esasıyla faaliyetlerine devam eden Tat Konserve, üretici, tüketici ve yatırımcı için en iyi sonuçları alabilecek şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Bu vesileyle, Tat Konserve'nin Karacabey'deki tesislerinin kapatılması, satılması ya da kiralanmasının söz konusu olmadığını kamuoyuna duyurmayı bir görev biliriz" denildi.