Sakız Yolu Programa Alındı

AK Parti Sinop Milletvekili Prof

Sakız Yolu Programa Alındı
AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Ayancık ilçesini Boyabat üzerinden Anadolu'ya bağlayan 55 kilometrelik Yenikonak-Sakız yolunun tekrar yatırım programına alındığını söyledi.
Konuyla ilgili yoğun bir görüşme trafiğinin ardından, daha önce yatırım programından çıkartılan güzergahın tekrar programa alınmasının sağlandığını belirten Prof. Dr. Dodurgalı, "Mevcut haliyle vatandaşı çileden çıkartan 55 kilometrelik Yenikonak-Sakız yolu yaptığımız girişimler sonucu tekrar yatırım programına alındı. Daha önce ihalesi yapılan Yenikonak-Sakız yolunda 2002 ve 2003'te iki adet virajın iyileştirilmesi yapılabilmiş, ancak 2004 yılında Karayolları yatırım programından çıkartılmıştı. Güzergah özellikle şu anki haliyle kış şartlarında kullanımı riskli. Buradan yolculuk yapmak için bin 350 metrelik rakımı geçmeniz gerekiyor. Güzergahta Karayolları şantiyesi olmadığından kış aylarında zaman zaman yol kapanabiliyor. Açılması da zaman alıyor. Biz kesinlikle bölge ayrımı yapmıyoruz. İlimizin her köşesinin iktidarımızın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için çalışıyoruz" dedi.
Dodurgalı mevcut yolun yaklaşık 30 milyon TL'lik bir yatırımla revize edilerek, standartlara uygun hale getirileceğini kaydetti.