Fedakar Doktor

Kütahya Simav'ın İSO 9001-2000 kalite belgeli 200 yataklı Doç

Fedakar Doktor
Kütahya Simav'ın İSO 9001-2000 kalite belgeli 200 yataklı Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer'in gayretleriyle ilk kez Kardiyoloji uzmanı kadrosu tahsis edildi.
Sağlık Bakanlığı kadroyu mecburi hizmet kapsamında 500 günlüğüne İstanbul Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nden atadığı Kardiyoloji Uzmanı Filiz Kızılırmak ile doldurdu. İki ay önce Simav'daki görevine başlayan Kızılırmak, muayene ettiği hastalarından durumu ciddi olanlardan bu güne kadar 31'ini büyük şehirlerdeki hastanelere göndermek yerine haftanın Cuma günleri Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi bölümüne sevk ederek onlara hastanede anjiyo, balon ve stent tedavileri uyguladı, sağlıklarına kavuşturdu.
Kızılırmak'ın hiçbir mecburiyeti yokken hastalarını sağlığına kavuşturmak için hafta sonları 147 kilometre mesafedeki Kütahya'ya kendi aracıyla gidip gelmesi ve tatil günlerini hastalarıyla birlikte geçirmesi ilçede ve sağlık çalışanları arasında büyük takdir topladı. Genç uzman Filiz Kızılırmak'ın Simavlılara bu şekilde fedakarlık yapması AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcıyı da duygulandırdı.
Başhekim Op. Dr. Naci Çağlar'ı makamında ziyaret eden Yağcı, davet ettiği Kardiyoloji Uzmanı Filiz Kızılırmak'ı hemşerileri adına tebrik ederek teşekkürlerini sundu. Yağcı, birçok ilde bile bulunmayan Kardiyoloji uzmanının Simav'a gelmesinde ve kadro tahsisinde AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer'in emeği geçtiğini bildirdi. Yağcı bu hizmetinden dolayı Biçer'e Simavlılar adına şükranlarını sunduğunu ifade etti.
Mesleğini severek yaptığını dile getiren Kızılırmak, bu şekilde davranmakla hem aldığı maaşı hak ettiğine inandığını hem de hastalarına en iyi bir şekilde hizmet etmenin huzurunu yaşadığını söyledi. Kalp ve damar hastalıklarının dünya üzerinde insan sağlığını tehdit eden en önemli sağlık sorunu olmaya devam ettiğini vurgulayan Kızılırmak, Kalp ve damar sağlığını korumak için vatandaşların sigara, alkol, aşırı kilo, stress, hareketsiz yaşamdan uzak durmaları gerektiğini kaydetti.
Simav'da Kalp ve Damar Cerrahı bulunmadığı için hastalarını uzman bulunduran en yakın Kütahya Evliya Çelebi Devlet hastanesine götürmeyi tercih ettiğini ifade eden Simav'ın fedakar Doktoru Filiz Kızılırmak, yorucu ve masraflı olmasına rağmen hafta sonları kendi aracıyla gittiği Kütahya'da sağlığına kavuşturduğu hastalarıyla birlikte olmaktan mesleki mutluluk duyduğunu kaydetti. Kızılırmak'ın fedekarca davranışı hastane yönetimini de harekete geçirdi.
Başhekim Op. Dr. Naci Çağlar Kardiyoloji servisine 110 bin lira tutarında Eko Kardiyogmeti cihazıyla Efor testi cihazı aldıklarını söyledi. Başhekim Çağlar, Kızılırmak'ın asil davranışının tüm meslektaşlarına örnek olması temennisinde bulundu. Başhekim Çağlar, Kardiyoloji servisine yeni teknolojik cihazlar almak istediklerini bildirdi.