Eyüpoğlu Cinayeti Davası'nda Karar

Trabzon'un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesinde 2,5 yıl önce çıkan bir kavgada 2 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın zanlısı olarak yargılanan 3 sanık için toplam 102 yıl 6 ay hapis cezasına karar verildi

Trabzon'un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesinde 2,5 yıl önce çıkan bir kavgada 2 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın zanlısı olarak yargılanan 3 sanık için toplam 102 yıl 6 ay hapis cezasına karar verildi.
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Coşkun Aydın ile tutuksuz olarak yargılanan Gökhan Aksoy hazır bulunurken, tutuksuz sanık Halit S. ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada, son savunmasını yapan Coşkun Aydın, olayın kendisiyle ilgisi olmayan bir konudan kaynaklandığını belirterek "Ben suçsuzum, beraatimi istiyorum. Daha önce arkadaş olduğum kişilerle aramda böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı son derece üzgünüm" dedi.
Mahkeme Heyeti, sanıklardan Coşkun Aydın'ı Mustafa Eyüboğlu ve Çağdaş Eyüboğlu'nu kasten öldürdüğü gerekçesiyle önce 2 kez müebbet hapse çarptırırken,
sanığın iyi halini dikkate alarak cezada indirime giderek 2 cinayetten 25'er yıl olmak üzeri Aydın'a 50 yıl hapis cezası verdi.
Bahattin Eyüboğlu'nu öldürmeye teşebbüs etmekten 12 yıl 6 ay, Emin Eyüboğlu'nu öldürmeye teşebbüs etmekten de 10 yıl hapse ve 'yasak silah taşımak' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis olmak üzere Coşkun Aydın'ı toplam 73 yıl 9 ay ağır hapse mahkum etti.
Mahkeme Heyeti, diğer sanıklardan Gökhan Aksoy'u ise Çağdaş Eyüboğlu ve Mustafa Eyüboğlu'nun öldürülmesi suçunda Aydın ile birlikte hareket ettiği, bu kişinin kaçmasına ve saklanmasına yardımcı olduğu gerekçesiyse önce 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın iyi hali nedeniyle daha sonra cezada indirime giden heyet, Aksoy'u bu suçlardan ayrı ayrı 8'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.
Bahattin Eyüboğlu'nun yaralanması olayında Coşkun Aydın'a yardımcı olduğu için 6 yıl 3 ay, Emin Eyüboğlu'nun yaralanması olayında da aynı sanığa yardımcı olduğu için de 5 yıl hapse çarptırılan Aksoy'a, mahkeme heyeti toplam 27 yıl 11 ay hapis cezası verdi.
Öte yandan hakkında dava açılan diğer sanık Halit S. ise olay katılmadığı ve suça karışan Aksoy'u polise bildirerek, yakalanmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle 10 ay hapse mahkum edildi.
Trabzon'un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesinde 10 Haziran 2006 günü bir restoran önünde çıkan silahlı kavgada Çağdaş Eyüboğlu (23) ve Mustafa Eyüboğlu (42) ölmüş, Bahattin Eyüboğlu ile Emin Eyüboğlu ise yaralanmıştı.