Borçlarını ödemek için arabasını sattı

Borçlarını ödeyebilmek için otomobili satan ama durumu eşine söyleyemeyen işadamı, eşinin 'araba nerede' sorusundan kurtulmak için araba çaldı.

İzmir'in Buca ilçesinde devriye gezen asayiş ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu otomobilin çalıntı olduğu belirlendi. Ele geçirilen otomobilin plakasının da başka bir araçtan sökülerek çalındığını belirleyen polis ekipleri, A.G. adlı kişiyi gözaltına aldı. A.G.'nin, karısından korktuğu için araba çaldığı ve kendi arabasıyla takas etmiş gibi belgeler düzenlediği ortaya çıktı.

İddiaya göre, kendine ait bir şirketi olan A.G. isimli zanlının bir süre önce işleri bozuldu. İşlerinin bozulduğunu karısından gizleyen işadamı, kendisine ait otomobili gizlice satarak borçlarının bir kısmını ödemeye çalıştı. Arabasını sattığını karısına söyleyemeyen A.G., eşinin sürekli sorduğu "Araba nerde?" şeklindeki sorularına kaçamak cevaplar vererek durumu bir süre geçiştirdi. A.G. birkaç gün sonra yol kenarına park edilmiş 35 DEP 60 plakalı bir otomobilin kontağının üzerinde unutulduğunu görerek, aracı çaldı. Çaldığı araca başka plaka takan ve sahte bir isimden kendisine devredilmiş gibi belgeler hazırlayan zanlı, eve çaldığı otomobille giderek karısına, "Arabayı yeni bir araba ile takas ettim. Sana sürpriz yapmak istedim." dedi. Gerçek kısa süre sonra, Buca Asayiş ekiplerinin şüphe üzerine üzerine durdurduğu otomobilde yaptığı inceleme sonucu ortaya çıktı. Plakanın 8 Ocak 2010 tarihinde Buca ilçesinden çalıntı olduğu belirlendi. Soruşturmalarını sürdüren ekipler, motor ve şase numarasını da sorgulayınca, otomobilin de 6 Ocak 2010 tarihinde çalındığını ve gerçek plakasının 35 DDS 69 olduğunu belirledi. Çalıntı plakalı, çalıntı otomobille birlikte yakalanan zanlı A.G., Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorguda suçunu itiraf eden zanlının karısından korktuğu için suçu işlediğini, sahte belge hazırlamak fikrinin ise izlediği filmlerden görerek aklına geldiğini söylediği öğrenildi. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.