Bodrum'da Buluş Atölyesi

Bir grup sanatçı ve Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Bodrum İdart Sanat Galerisi, 3 yaşından başlayarak her yaş grubuna sanat ruhu aşılıyor.

Bodrum'da Buluş Atölyesi
Bodrumlu bir grup sanatçı ve Muğla Üniversitesi'ne bağlı Bodrum'daki Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Bodrum İdart Sanat Galerisi, Bodrum'da sanata ilgi duyan herkese kapılarını açtı. Resim, heykel, seramik çini, ebru, minyatür ve kaybolmaya yüz tutmuş tezhip sanatıyla ilgilenenler için açılan İdart Sanat Galerisi şimdilerde heykeltıraş Genco Gülen'in "Ben Bir Müzeyim" adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Derviş Ergün, Sabiha Babalık, Pınar Uzelli, Hasan Cingiz, Bahar Ceylan ve Uzman Sanat Tarihçisi A. Göknur Gürcan Arat'tan oluşan İdart ekibi 3 yaşından başlayarak herkese kalıpların dışında sanat öğretiyor.
Bodrum'da İdart'ın oluşturduğu başlangıcın ilerleyen dönemlerde bir sanat köyü kurmak için ilk adım olduğunu ifade eden fakültenin Heykel Bölüm Başkanı Derviş Ergün "Ulusal ve uluslar arası sanatçıların toplanmalarını sağlayarak sanatlarını icra etmelerini sağlamak ve bu anlamda ortak hareketle söyleşiler, sempozyumlar, sergiler, aktiviteler v.s oluşturarak sanatımızı ve kültürümüzü dünyada daha anlaşılır hale gelmesinde mihenk taşı olmasını istiyoruz" dedi.
Bodrum'un sanat ve sanatçı potansiyeline aslında fazlasıyla sahip olduğuna dikkat çeken Ergün, "Bizler burada atölye çalışmalarında dışa dönük yönlendirmelerle olacak ve akademik anlamda desteklenerek yapılacak" şeklinde konuştu.
Sanat Galerisini ziyaret eden Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Nergiz de, Bodrum'daki İdart'ın örnek olması gerektiğini belirterek Milas'ta da mekan fark etmeksizin sergi salonları oluşturulmasını istedi.