Ahmedinecad tehdit etti

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ülkesine yönelik yaptırımları değerlendirerek, 'Büyük devletler şayet yaptırım uygularsa, pişman olacakları güçlü bir şekilde yanıt vereceğiz' dedi.

Ahmedinecad tehdit etti
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, "İran'a uygulanacak yaptırımların hiçbir faydası yok. İran, her türlü yaptırıma karşılık verecek. Büyük devletler şayet yaptırım uygularsa, pişman olacakları güçlü bir yanıt vereceğiz. Bu yüzden batı için en iyisi, bizimle olan ilişkisini düzeltmesidir" diye konuştu.

KİMSEYİ YATIŞTIRMAYACAĞIZ

Uranyum zenginleştirme programına devam edeceklerini söyleyen Ahmedinecad, batılı ülkelerin İran'ın nükleer programını endişeyle takip ettiği iddialarıyla ilgili olarak ise, "Hiç kimseyi yatıştırmayacağız" dedi.

Uranyum ihtiyaçlarının karşılanması durumunda zenginleştirme programlarını durduracağına dikkat çeken Ahmedinecad, "Biz, yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirmeye devam edeceğiz. Şayet zenginleştirilmiş uranyum ihtiyacımızı karşılarlarsa, zenginleştirme çalışmalarımızı durduracağız" ifadelerini kullandı.

Ahmedinecad, "Biz, batıya birçok kez dedik. Şayet kanuni yolları takip ederseniz, sizinle ilişkimiz sürecek. Zenginleştirilmiş uranyumu dışarıdan alma önerisi kapatılmış değil. Amerika'dan bile bunu alabiliriz" şeklinde konuştu.