Adrıana Lecouvreur İzmir'e Geliyor
On sekizinci yüzyılın en önemli kadın tiyatro oyuncusunun hayatını anlatan Adriana Lecouvreur adlı dört perdelik opera,İzmir'de ilk kez- sahnelenecek.

Koro şefliğini Ali Hoca, dansların koreografisini Şenay Sönmez, ışık tasarımlarını da Müfit Özbek'in üstlendiği Adriana Lecouvreur operasında solo rolleri; Birgül Su Ariç, Nurgün Baburhan, Arses Yıldızca, Lorenzo Mok Arranz, Levent Gündüz, Aydın Uştuk, Gökhan Koç, Cengiz Sayın, Anna Chubuchenko, Stare Çelebi, Sevgi Yalçın, Oğuz Çimen, Hüseyin Genç, Umut Tarık Akça, Erdem Türkbay, Sevinç Sayın, Çiğdem Tezişçi, Pınar Karaçalı, Başak Narin, Rıza Ekşioğlu, Kaner Sümer, Suhan Arslan, Aşkın Metiner paylaşıyorlar.
Adriana Lecouvreur operasının konusu şöyle: Adriana Lecouvreur, Paris'te Comedie Francaise Tiyatrosu'nun en önemli aktrisidir. Tiyatronun yöneticisi Michonnet, Adriana'yı kızı gibi sevmektedir; onu korumak adına aşık olduğu Saksonya Prensi'nin subaylarından Maurizio hakkında uyarır. Maurizio, aynı zamanda Prenses de Boillon'un da sevgilisidir... Buluşma isteği ile yazılan bir mektupla başlayan çetrefil aşk ilişkileri Adriana'nın rakibesi tarafından acımasızca zehirlenerek öldürülmesi ile son bulacaktır.
Arkas Holding'in katkılarıyla sahnelenen Adriana Lecouvreur, 18 Şubat'taki prömiyerden sonra; bu sezon 18 Şubat 2010 Perşembe günü saat 20.00'de -İzmir'de ilk kez- sahnelenecek. Aynı opera ise 20 Şubat, 6, 8 ve 10 Mart 2010 tarihlerinde yinelenecek.
