'Zenginler Daha Çok Hemoroid Oluyor'

Aydın'da hizmet veren özel bir sağlık kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, zenginlerin ve uzun süre ayakta kalanların daha çok hemoroid olduğu belirtildi

'Zenginler Daha Çok Hemoroid Oluyor'
Aydın'da hizmet veren özel bir sağlık kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, zenginlerin ve uzun süre ayakta kalanların daha çok hemoroid olduğu belirtildi. Birçok hastanın herkesten gizlediği ilginç hastalığın en çok zenginler tarafından sıkça tercih edilen posasız hazır gıdalardan kaynaklandığı, mesleki sebeplerden dolayı uzun süre ayakta kalanların da hastalığa maruz kaldığı belirtildi.
Rektum adı verilen son barsaktaki toplar damarların anal kanaldaki "varisi" olarak tanımlanan hemoroidin iç ve dış olmak üzere iki çeşit olduğu bir çok hastanın çok hassas bölgede meydana gelen bu hastalığı gizlediği belirtiliyor.
Yapılan açıklamaya göre, insanlarda, hayvanların tersine, venöz dolaşımın yerçekiminin etkisiyle daima aşağı doğru çekim altında olması nedeniyle hemen herkeste, birinci dereceden dördüncüye kadar farklı derecelerde hemoroid gözleniyor. Bebeklerde ve çocuklarda hemoroid görülmezken, 20 yaşından sonra, genetik, mesleki sebepler varsa ve beslenme bozuklukları da söz konusuysa sorun yavaş yavaş ortaya çıkabiliyor. Yaşla birlikte paralellik gösteren hemoroid buna bağlı olarak ileri yaşlarda artıyor.
"ZENGİN VE GELİŞMİŞ TOPLUMLAR DAHA ÇOK HEMOROİD OLUYOR"
Hemoroidin patolojik düzeylere çıkabilmesinde kabızlık, diyet, kötü beslenme yani posadan fakir beslenme ön planda geliyor. Özellikle gelişmiş toplumlarda beslenme şekillerinin posadan fakir, hazır yiyeceklere doğru kaymasından dolayı hemoroid görülme oranı da artıyor. Çünkü bu besinler emilimi yüksek ve posa bırakmayan gıdalar. Özellikle çalışan insanlar tuvalet ihtiyaçlarını belirli zamanlara yayamamalarına bağlı olarak ortaya çıkan kabızlığın arkasından hemoroidin gelmesi kaçınılmaz oluyor.