Adıyaman'da 15 Şubat Protestosu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adıyaman Teşkilatı, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etti.

Parti binasından Demokrasi Parkı önüne kadar geniş güvenlik önlemi altında yürüyen partililer, Kürtçe sloganlar attı. BDP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Varol tarafından yapılan basın açıklamasında, Abdullah Öcalan'a çok kez 'sayın' ifadesi kullanıldı. Siyah zemin üzerine yazılı dövizlerle Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 11. yılını protesto eden göstericiler, Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.
BDP İl Başkanı Mehmet Varol, 1.Dünya savaşı sonrasında Anadolu'nun Emperyalist güçler tarafından işgaline karşı Türklerle Kürtlerin güçlü bir ittifak kurduğunu ve Kurtuluş Savaşı'nın bu ittifakla kazanıldığını vurguladı.
Mehmet Varol, Kürt sorununun çözülmesi konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunu dış güçlere havale ettiğini iddia ederek, "Uluslar arası bir komployla Sayın Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getirmişlerdir. Bu komployla, Türkiye'de bir iç savaş çıkartmak ve emperyalizmin Ortadoğu üzerindeki büyük hedefleri gerekleştirilmek istenmiştir. Kürt ve Türk halkına karşı karşıya getirerek bir iş savaş çıkartmak ve uluslar arası komploda rolü olan tüm devletleri lanetle kınıyoruz" dedi.
Göstericiler basın açıklamasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.