Genelkurmayla basın üzerinden konuşmam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben basın üzerinden Genelkurmay Başkanımla konuşmam. Böyle bir şeyin içerisine girmem' dedi.

Genelkurmayla basın üzerinden konuşmam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekel işçilerinin eylemine ilişkin, 'Burada bu eylem bu şekilde devam ederse ay sonu bizim yapacağımız artık hukuk neyi gerektiriyorsa yasal yetkimiz neyse güvenlik güçlerimizle kullanacağız' dedi.

Erdoğan, Show TV'de yayımlanan 'Siyaset Meydanı - Başbakan ile Özel' adlı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekel işçilerinin eylemiyle ilgili soru üzerine Erdoğan, 'Bir hukuk devletiysek, hukuk devletinin içerisinde hak neyse bunun alınmasının kavgası yapılır. Eğer burada hakikaten bir hak söz konusuysa bunu vermekte biz hiçbir zaman imtina etmeyiz, veririz bunu. Burada bizim en ufak bir çekincemiz yok' diye konuştu.

Erdoğan, 'Bu ay sonuna kadar burada bu eylem bu şekilde devam ederse ay sonu bizim yapacağımız artık hukuk neyi gerektiriyorsa yasal yetkimiz neyse güvenlik güçlerimizle kullanacağız' dedi.

Erdoğan, Show TV'de yayınlanan 'Siyaset Meydanı-Başbakan ile Özel' adlı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, bir gazetede yer alan açıklamalarına ilişkin, 'Eğer Genelkurmay Başkanı'nda bilgiler varsa kendisini arayıp bu bilgileri sizinle paylaşmasını ister misiniz?' şeklindeki soru üzerine, 'Şimdi tabii ben basın üzerinden Genelkurmay Başkanımla konuşmam. Böyle bir şeyin içerisine girmem. Fakat haftalık olarak zaten benim rutin kendisiyle görüşmelerim var. Her hafta yaptığım görüşmede 'Nedir bu?' diye kendisine bunu sorabilirim. Hatta telefonla da aramızda özel telefonumuz, özel hattımız var, onunla da sorup görüşme imkanım var' diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile zaten bu tür bilgileri aralarında her hafta paylaştıklarını dile getiren Erdoğan, 'Yani böyle bir hassasiyetin olması halinde, ben bunları benimle zaten paylaşacağına inanıyorum. Kendisiyle şu ana kadar yaptığım görüşmelerde böyle bir şey yok. Medya üzerinden de herhangi bir şeyi konuşmayı doğru bulmam' dedi.

'Aramızda özel telefon var dediniz. Hem sizin hem Genelkurmay Başkanının, telefonun dinlenmesi konusunda korkusu var mı?' sorusu üzerine de Erdoğan, 'Bu telefonun dinlenmediği söyleniyor' diye konuştu.