Egeli İhracatçılar Ödüle Doyacak

Ekonomik krizin en yoğun yaşandığı 2009 yılında, ihracatta başarılı olan firmalar Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen ödül töreniyle onurlandırılacak.

Egeli İhracatçılar Ödüle Doyacak
 15 Şubat 2010 Pazartesi günü İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenecek ödül töreninde Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bulunan 12 ihracatçı birliğin en fazla ihracat gerçekleştiren ilk üç firmalarına ödül verilecek.

Gece ayrıca Ege İhracatçı Birlikleri toplamında en fazla ihracat gerçekleştiren dış ticaret sermaye şirketi ve en fazla ihracat gerçekleştiren imalatçı ihracatçı firma ödül alacak. Toplam 38 firma ödül alacak. İhracatta birinci olan firmalara ödüllerini Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan verecek. Geceye İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Tuğrul Yemişçi, İsmail Katmerci, Mehmet Ali Susam, Erdal Kalkan, Selçuk Ayhan,Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ziya Altunyaldız, Gümrükler Genel Müdürü Umman Hamitoğulları, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 400 civarında davetli katılacak.

Türkiye'de ihracatçı birlikleri arasında üyelerini motive eden, onurlandıran İhracat Ödül Törenlerinin ilk kez 2004 yılında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından hayata geçirildiğini ve artık gelenekselleştiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, şunları söyledi: "2009 yılında küresel ekonomik kriz nedeniyle gerçekleştiremediğimiz ödül törenini bu yıl gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ödül alan firmalarımızın mutluluğuna Devlet Bakanımız Zafer  Çağlayan da ortak olacak."