Dönerci cinayetinde sıcak gelişme

Almanya'da öldürülen büfeci cinayetiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Polis, cinayette kullanılan silahın İsviçre'den geldiğini belirledi.

Dönerci cinayetinde sıcak gelişme
Almanya’da 2000 ile 2006 yılları arasında sekizi Türk, biri Yunanistan kökenli dokuz kişiyi vuran büfeci katilini yakalamak için polisin çok önemli bir izin peşinde olduğu ortaya çıktı. Cinayetlerde kullanılan 7.65 mm çapındaki Ceska 83 tipi silahın İsviçre’den geldiği tespit edildi. Federal Asayiş Şubesi İsviçre polisiyle hemen irtibata geçti. İsviçre kanton polisi bazı silah tüccarlarının ev ve dükkanlarına baskın düzenledi.

16 silah bulundu

Wiesbaden’deki Federal Asayiş Şubesi soruşturma masası yetkilisi Uwe Deetz, yeni gelişmelerle ilgili “Silahın üretildiği Çek fabrikasında yaptığımız araştırmalarda 24 silahın İsviçre için özel üretildiği sonucuna vardık” dedi. Uwe Deetz, cinayetlerde kullanılan silahın da bu 24 silahın içinde olduğunu vurguladı.

24 silahın izini süren Alman polisi şu sonuca vardı: Özel üretilen 24 silah susturucularıyla birlikte 1993 yılında İsviçre’nin Solothurn kantonundaki Derendingen kentinde J. Luxik adlı silah tüccarına satıldı. J. Luxik silah ve mermi firması 2005 yılında kapandı. Sahibi bu 24 silahı kimlere sattığının listesini polise verdi. 16 silahın sahipleri bulundu ve silahlarla atış yapılarak araştırıldı. Bunlar arasında döner cinayetinde kullanılan silahın bulunmadığı tespit edildi. Cinayette kullanılan silahın da içinde olduğu geri kalan 8 silahın izi ise çıkarılamadı. Bu silahları alanlardan bazılarının öldüğü, bazılarının izinin silah tüccarlarında kaybolduğu belirlendi. Cinayette kullanılan silahın izinin bulunması ile katili yakalamak an meselesi olacak.

300 bin Euro ödül var

Federal Asayiş şubesi internet sayfasında kayıp 8 silahın seri numaralarını yayınladı. Dönerci katilini yakalatacak ipucunu göstereni 300 bin Euro mükafat bekliyor.