Gökçelerde Taşkının İzleri Siliniyor

Milas'ta Ocak ayı içinde meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle yıkılan Gökçeler köprüsünün yıkılmasının ardından bölgede başlatılan üst yapı çalışmaları devam ediyor.

Gökçelerde Taşkının İzleri Siliniyor
22 Ocak'ta Milas ve köylerinde meydana gelen şiddetli yağış 20'ye yakın köyde etkili olmuş ve Hamazbey Deresi üzerindeki Gökçeler Köprüsü'de yıkılmıştı.
Köprünün yıkılmasının ardından harekete geçen yetkililer köprü yapılıncaya kadar köyün ve diğer 13 köyün ulaşımının sağlanabilmesi için servis yolunun yapılmasını kararlaştırdı. Hamzebey Deresi içinde bulunan geniş bir noktaya 12 adet menfez konuldu ve üzeri çakıl malzemesiyle kaplandı. 06 Şubat Cumartesi günü tamamlanarak kullanıma açılan servis yolu 07 Şubat Pazar günü meydana gelen yağış nedeniyle dere sularına kapılarak kullanılamaz hale geldi. Servis yolunun tamamlanarak tekrar hizmete açılması için 38 büz daha getirildi. Önümüzdeki günlerde gerekli çalışmanın yapılarak yolun tekrar kullanılmaya başlanacağı tahmin ediliyor.
"BİR AN ÖNCE KÖPRÜNÜN YAPILSINI İSTİYORUZ"
Bir an önce yolun ve köprünün yapılmasını isteyen Gökçeler köyü sakinleri; "Hamzabey Deresi üzerindeki köprümüzün yıkılmasıyla köy iki kısma ayrıldı. Kendi imkanlarımızla dere üstüne 3 kez asma köprü yaptık ancak bu köprüler de dere sularına kapılıp gitti. Sütlerimizi Kuzyaka köyünde bulunan süt toplama merkezine götürmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız okula gitmek için daha uzun yoldan gitmek zorunda kalıyorlar. İşe gidenler de güçlük çekiyor. Köyümüzde geçenlerde bir kişi doğum yapacak oldu, Karacahisar köyü üzerinden Milas'a ulaşabildiler. Bir an önce köprünün yapılmasını istiyoruz" dediler.