Erdoğan Katar'a gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13-14 Şubat tarihlerinde Katar'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Erdoğan Katar'a gidiyor
Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani'nin daveti üzerine beraberinde bakanlar, milletvekilleri ve işadamlarından oluşan geniş bir heyetle 13-14 Şubat tarihlerinde Katar'a gidecek.

Başbakan Erdoğan'ın, bu ziyaret vesilesiyle ayrıca bugün Doha'da düzenlenecek olan "ABD-İslam Dünyası Forumu"na ana konuşmacı olarak katılması öngörülüyor.

Katar'a yapacağı resmi ziyaret sırasında Katar Emiri Şeyh Hamad bin Khalifa al Thani ve Başbakan Şeyh Hamad bin Jassim Bin Jaber Al Thani ile görüşecek olan Başbakan Erdoğan'ın, Türk ve Katarlı iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek İş Forumu'na katılması da bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın Katar ziyareti sırasında, Türkiye ve Katar arasındaki ikili ilişkilerin bütün yönleriyle gözden geçirilmesi ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınması öngörülüyor.

Ziyaret sırasında ayrıca, her iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.