Ecevit'i Ergenekon mu öldürdü?

Ergenekon davası hakimleri, Başkent Hastanesi'nden eski Başbakan Bülent Ecevit'in hastane kayıtlarını istedi.

Ecevit'i Ergenekon mu öldürdü?
Hakimler, eski Başbakan Bülent Ecevit'in Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisi ile ilgili tüm hastane evraklarının, raporlarının ve varsa film, grafi ve benzeri bütün belgelerin istenmesine karar verdi.

Birleştirilen 'Ergenekon' davasında sanık ve avukat taleplerini değerlendiren mahkeme, dava sanıklarından Mehmet Haberal'in sahibi bulunduğu Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden, eski Başbakanlar'dan merhum Bülent Ecevit'in tedavisine ilişkin tüm bilgi ve belgelerin istenmesine karar verildi.

Tutuklu sanıklardan Hasan Ataman Yıldırım'ın talebi doğrultusunda, kendi isminin geçtiği "Poyrazköy'de bulunan silahlar" ve "Bazı amirallere suikast iddiası" ile ilgili davalara ilişkin iddianamelerin incelenmek üzere İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenmesine karar verildi. Bu iki davaya ilişkin iddianamelerin istenmesi yönünde tutuksuz sanıklardan Adil Serdar Saçan'ın da talebi bulunuyordu.

Eski Başbakanlar'dan merhum Bülent Ecevit'in sağlığında tedavi gördüğü, davanın tutuksuz sanıklarından Mehmet Haberal'e ait Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisi ile ilgili tüm hastane evraklarının, raporlarının ve varsa film, grafi ve benzeri bütün belgelerin istenmesi de karara bağlandı.

Tutuklu sanık Osman Gürbüz hakkında Susurluk kazası olarak bilinen olay ve Gazi Mahallesi olayları ile Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayıyla ilgili olarak hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı ise, CMK 250 maddesi ile yetkili Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarından sorulacak. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verilen duruşma, 15 Şubat 2010 tarihine ertelendi.