Arınç: Kararlar hukuki olmalıdır

Katsayı farkının giderilmesi için hükümetin elinden geleni yaptığını belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Danıştay'ın verdiği kararları eleştirdi.

AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları'nın, Osman Hamdi Bey Kültür Salonu'nda düzenlenen eğitim programına katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, kat sayı farkını anlatırken Danıştay'a yüklendi. AK Parti'nin kat sayı farkının giderilmesi için elinden geleni yaptığını söyleyen Arınç, "Herkes hak ettiği yerde anayasanın emrettiği gibi olacak. Ayrımcılığa yer yok. Kat sayı konusunda hala ayrımcılık devam ediyor. Bunlarda hukuk ve adalet içerisinde mücadele ediliyor. Onu yapan bir hükümet var, anayasal kurumlar var" dedi.

Artık birçok kişi ve kurumun kat sayı adaletsizliğinin giderilmesini istediğini de belirten Arınç, "Yükseköğretim Kurumu (YÖK), kat sayı adaletsizliğinin gidermesi gerektiğini söylüyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da 'Bu adaletsizliktir. Türkiye'de sınavları kazanan bir kişi istediği yere gidemiyorsa bu zulümdür' diyor. Meslek liseleri ve diğerleri arasında 40 puan fark var. Hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. YÖK iki tane karar aldı. İkisini de Danıştay iptal etti. Bir defa Danıştay ve yüksek
mahkemelerin aldığı kararlar hukuki olmalıdır. Dün, 'Bu görev YÖK'ün işidir. Ben buna bakmam' diyen Danıştay, bugün 'YÖK'ün işidir ama ben bunu yerindelik açısından değerlendiririm. Çünkü YÖK artık başka bir YÖK oldu' demeye getiriyor" diye konuştu.

"DİKTATÖRLÜKLERİN ÖMRÜ BİR SEÇİM KADARDIR"

YÖK'ün eski başkanı Erdoğan Teziç'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili ses kayıtlarını da eleştiren Arınç, "Bu ses kayıtlarının insanın yüzünü kızartması gerekir. Eminim o yüzden iki senedir piyasaya çıkamıyor" derken bir vatandaşın 'Bu gücü nerden alıyorlar?' demesi üzerine Arınç, şöyle konuştu:
"İşte bütün meselenin temeli budur. Senden Allah razı olsun. Çok şükür onların kafasından geçenler değil, Allah'ın dediği oldu. Millet kararını verdi. Biz seçmeye çalıştık bizim önümüze engel çıkardılar. 367 gibi bir hokkabazlık. Ama hemen AK Parti cesaretini gösterdi seçimleri Temmuz'a aldı. Anayasayı değiştirdi ve seçimlere gittik. O gece yarısı 'Şöyle yaparım, böyle yaparım' diyen bildirilere de cevabını verince millet yüzde 47 verdi. Milletin önüne çıkmaktır önemli olan. Dünyada birçok diktatörlükler
var. Bütün diktatörlüklerin ömrü bir seçim kadardır. Yeter ki bir seçim olsun, yerinde yeller eser olanların. Türkiye'de de millet iradesi ne kadar güçlenirse bütün totaliter düşünceler sona erecek."

Demokratik açılım hakkında da partililere öğüt veren Arınç, "Bağırıp çağırarak, 'lanet olsun, kahrolsun' sözleriyle vakit geçiremeyiz. 30 sene böyle geçti. 'Kahrolsun PKK' deniyor ama hala karakol basabiliyorlar. Onları silahlı eylem yapamaz hale getirip, silahlarını bıraktıracak bir noktaya getirmek için akıllı olmak lazım. Bu iş her kişinin karı değil. AK Parti bunu biliyor ve Allah'ın izni ile yapacak" dedi.

Arınç'a konuşmasının sonunda partililer çiçek ve tablolar hediye etti.