Torul Barajı'nda Kaybolan Araç

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Budak köyü yakınlarında önceki gün baraja uçan araç ve içindeki iki kişi için sürdürülen çalışmalara devam edildi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Budak köyü yakınlarında önceki gün baraja uçan araç ve içindeki iki kişi için sürdürülen çalışmalara devam edildi. Bugün yapılan çalışmalarda aracın yeri tespit edildi. Dün, Erzurum Arama Kurtarma Birliğinden gelen iki dalgıcın yaptığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamayınca arama çalışmalarına ara verilerek baraj gölünde derinlik tespiti yapılmıştı. Bugün ise Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Erzurum Arama Kurtarma Birliği ekipleri tarafından yüzeyden aracın aranması çalışmalarına devam edildi. Bu kapsamda ekipler, baraj üzerine halat çekerek çapa ve mıknatıs yardımıyla aracın yerini tespit etti.

Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Deniz Kuvvetleri'ne ait ekiplerin olay yerine gelmesi için gerekli onayın çıktığını ve ekibin askeri bir uçakla bugün öğleden sonra Trabzon Havalimanına ardından olay yerine gelmesini beklediklerini söyledi.

Vali Vekili Mehmet Demiral başkanlığında dün akşam yapılan teknik toplantı sonucunda Deniz Kuvvetleri'ne ait Birinci Sınıf Dalgıç Timi'nin istenmesine karar verildiğini belirten Kaymakam Gürçam, "Gerekli başvuru yapıldı ve bugün itibariyle gerekli izin çıkmış bulunmaktadır. İstanbul'dan bu gün askeri bir uçakla hareket edecek olan ekibin öğleden sonra bölgeye intikal etmeleri bekleniyor" dedi.

Bugün bölgeye gelmesi beklenen askeri personel için gerekli alt yapı çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Gürçam, şöyle konuştu: "6 ay önce aynı bölgeye yakın bir yerden otomobiliyle baraj gölüne yuvarlanan ve hayatını kaybeden işadamı Fahri Aydın'ın da çıkarılması için Birinci Sınıf Dalgıç Timi bölgeye gelmişti. Kurtarma çalışmalarında kazanılan deneyimle birlikte vinç, olay yerine intikal edecek Kürtün baraj gölünde bulunan motor ve gerekli diğer araç ve gereçler konusunda hazırlık yapıyoruz. Sanıyorum akşam saatlerine yakın Birinci Sınıf Dalgıç Timi'nin bölgeye intikal etmeleriyle birlikte çalışma yapacaklardır."

Giresun'un Doğankent ilçesinden Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyündeki yakınlarını ziyaret etmek için yola çıkan Cevat Aydın yönetimindeki 61 ET 959 plakalı aracın, Budak köyü yakınlarında Torul Barajına uçtuğu tespit edilmişti. Aydın'la birlikte araçta köylüsü Zeki Yiğit'in de bulunduğu ifade edilmişti.