ABD'de küçük kıza işkence

Banyoya kapatıldı, banyonun suları kesildi, tuvalet ihtiyacı için bir kova verildi, sadece krakerle beslendi ve demir çubuklarla dövüldü. Peki ama neden?

ABD'de küçük kıza işkence
ABD’nin Phoenix kentinde yaşayan Andrea ve Scott Bass adlı çift, ceza olarak kızlarını iki ay boyunca evin banyosuna kilitledi. Banyonun suyunu kesen ve tuvalet ihtiyacı için bir kova bırakan aile, kızlarını kraker ve konserveyle beslemeye başladı.

Yere serilen bir battaniyeyi yatak olarak kullanan kızlarını her gün kemer ve demir çubuklarla döven çift, zavallı kızın açlıktan bayılmasından bile rahatsızlık duymadı.

AÇIK KALAN KAPIDAN KAÇTI

İki ay boyunca kapatıldığı banyoda işkence gören kız, anne babasının kapıyı açık unuttukları bir gün evin çatısından dışarı çıkmayı başardı. Bisikletiyle evlerine yakın bir sinemaya giden kıza yırtık elbiselerini görerek acıyan bazı kişiler 50 dolar para verdi.

Daha sonra yine bisikletiyle 21 km yol alarak bir alışveriş merkezine giden küçük kız, su, yiyecek, sırt çantası ve giyecek aldı. Ardından bir kahve dükkânına ulaşan kız, burada polise telefon ederek yardım istedi.

Eve baskın yapan polis, kapısı açık bulunan banyoda 20 litrelik bir kova ve yere serilmiş battaniye buldu. Gözaltına alınan baba Scott Bass, kızına mutfaktan yemek çaldığı ve okulda kopya çektiği için ceza vermek istediğini söyledi.

Annesi ise, ‘iki ay boyunca’ kızının banyoda kilitli olduğundan haberi olmadığını belirtti. 31 yaşındaki anne 36 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. 33 yaşındaki baba ise 45 bin dolar kefaleti ödeyemediği için tutuklu bulunuyor.

BAYILANA KADAR DAYAK

Küçük kız, işkence süresince bayılana kadar çalıştırıldığını ve düzenli olarak demir çubuk ve kemerle dövüldüğünü, gördüğü işkence öncesinde aylarca evin terasında uyumaya zorlandığını ve bir haftalarca banyo ve dolaba kapatıldığını anlattı.

Ailesinin yanından alınan kız, Çocuk Koruma Hizmetleri’nin bakımına verildi.