Söke'de Taşkınla Mücadele Çalışmaları

Büyük Menderes Nehri'nin yatağından taşmasının yanında baraj kapaklarının da açılmasıyla sular altında kalan Söke Ovası ve trafiğe kapanan Söke-Bağarası karayolunda çalışmalar devam ediyor.

Büyük Menderes Nehri'nin yatağından taşmasının yanında baraj kapaklarının da açılmasıyla sular altında kalan Söke Ovası ve trafiğe kapanan Söke-Bağarası karayolunda çalışmalar devam ediyor.
Taşkının izleri Söke Ovası'nda devam ederken; su seviyesinin 35 santimetre düşmesi ile Karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ), Söke Belediyesi, Söke Ovası Sulama Birliği ve Bağarası Belediyesi ekipleri ve ekipmanları harekete geçti. Önceki gün akşam saatlerinde yoğun taşkın sularının gelmesi ile trafiğe kapanan Söke â€"Bağarası yolunda suyun neden olduğu tahribat karşısında karayolunda dolgu ve güçlendirme çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalar nedeniyle ve güvenlik açısında yol trafiğe açılmadı.
TAŞKIN YOĞUNLUĞU BU KEZ ÖZBAŞI VE BATMAZ ARASINDA
Aydın ve Koçalı Ovaları'nın sular altında kalmasının ardından önceki gün akşam saatlerinde Söke'ye ulaşan taşkın suları Söke'de ilk etapta Bağarası, Burunköy, Akçakaya, Pamukçular Ovalarını sular atında bıraktı. 450 bin dönüm arazisinin yaklaşık 300 bin dönümü sular altında kalan Söke Ovası'nda dün yoğunluk yaşayan bölgelerde suyun yaklaşık 35 santimetre düştüğü ancak taşkın sularının yoğunluğunun Özbaşı Köyü ile Batmaz Köyleri Ovaları'nda devam ettiği öğrenildi. Özbaşı-Çalıköy karayolunun trafiğe hala kapalı olduğu belirtiliyor.
SETTELER GÜÇLENDİRİLİYOR
Sular altında kalan ve taşkın sularının hala tehdit ettiği Söke Ovası'nda, Söke Ovası Sulama Birliği ekipleri ve ekipmanları yoğun bir çalışma sergiliyor. Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız'dan edinilen bilgiye göre Söke Ovası'nda bulunan sette yollarda alarm durumunun devam ettiği ve bu alanlarda ekiplerin setteleri güçlendirme çalışmaları yaptıkları öğrenildi.
BARAJLARDAN DEŞARJ DEVAM EDİYOR
Aydın, Koçarlı, Söke Ovaları'nda meydana gelen taşkının nedenlerinden biri barajlardaki tehlikenin önlenmesi için baraj kapaklarının açılmasıydı. Edinilen bilgiye göre Yaylakavak Barajı'ndan 14 m3/sn, Kemer Barajı'ndan ise 135 m3/sn su deşarjının devam ettiği öğrenildi.