Mısır, Emıtt 2010'un Konuk Ülkesi

Dünya turizmini 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul'da buluşturan 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), konuk ülke uygulaması kapsamında Mısır'ı ağırlıyor.

Mısır, Emıtt 2010'un Konuk Ülkesi
Dünya turizmini 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul'da buluşturan 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), konuk ülke uygulaması kapsamında Mısır'ı ağırlıyor.
Mısır, dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından ITE Group PLC ve Ekin Fuar A.Ş. işbirliğiyle TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 11-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen EMITT 2010'da konuk ülke olarak yer alıyor.
Kültür, tarih, macera, kongre, deniz tatili, spor, dalış ve alışveriş gibi turizm ürünlerini sunan destinasyonlarıyla büyük fırsatlar barındıran Mısır, özellikle çöl, golf ve sağlık turizmi ürünleri ile Türk ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, 2009 yılı verilerine göre toplam 12,5 milyon turistik ziyaret alan Mısır, Türk turist sayısını 3 yılda 500 bin'e çıkarmayı hedefliyor.
Fuar kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah, Mısır'ın ekonomik büyüme ve kalkınması hususunda önemli rol oynayan turizme yönelik yapılan yatırımlar ile sektörün sürdürülebilir bir ivmeye kavuşması için çok çalışıldığını kaydetti.
Garranah, "Sürdürülebilir Turizm Gelişim Planı" çerçevesinde hizmet ve tesislerimizin kalitesini sürekli geliştiriyoruz ve 2020 yılı itibariyle turistik ziyaretçi sayısını 25 milyon'a çıkarmayı hedefliyoruz. Kalite ve mükemmeliyetçilik anlayışımızla bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi.
"Ülkelerin devlet başkanlarının sıklıkla yaptığı ziyaretler ve iş çevrelerinin bir araya gelmeleri sonucu, artık Mısır ve Türkiye ticari, politik, bölge barışı ve turizm konularında birlikte hareket ediyor. EMITT'e konuk ülke olarak katılımımızı, Mısır ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin derinliğinin bir teyidi olarak görüyoruz" şeklinde konuşan Garranah, iki ülke arasındaki ortak tarihi ve kültürel geçmişe dayanarak, vizelerin kaldırılmasının ticaret ve turizm anlamında yeni fırsatlar sunacağı
gibi mevcut ilişkileri de güçlendireceğini belirtti.
Garranah, Mısır'ı turistik bir destinasyon olarak tanıtım amacıyla dünyanın 26 büyük pazarında gerçekleştirilen önceki çalışmalara ek olarak, Türkiye, Çin ve Hindistan'da, Mısır Turizm Bakanlığı tarafından çalışmalara başlandığını ekledi. 9,5 milyon ziyaretçi ile büyük bir Pazar olan Türkiye'ye ciddi anlamda ilgi gösteren ilk ülke olduklarını belirten Garranah, "Seyahat acentelerinin reklam masraflarının yarısına kadar karşılayacağımız büyük işbirliğimizin ve ayrıca Ankara, İzmir ve İstanbul bölgelerini
kapsayan 200 bin dolarlık tanıtım çalışmamızın başladığı haberini vermekten mutluluk duyuyorum. Türkiye'yi umut verici bir pazar olarak görüyoruz bu sebeple bir kaç yıl önce Türkiye'de Mısır Turizm Ofisi'ni açtık" şeklinde konuştu.
Ekin Fuar Genel Müdürü Hacer Aydın ise, konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi:
"Küresel ekonomik krize rağmen yüzde 10'luk bir büyüme sağlayan EMITT 2010 Fuarı, dünyanın 60 ülkesi ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen 100'ü aşkın il ve beldeyi aynı çatı altında buluşturuyor. Geçen yıl başlattığımız 'konuk ülke' uygulaması ise, Türkiye'nin diğer ülkelerle kurduğu dostluk ve işbirliklerinin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. EMITT Fuarı'nın bu yılın konuk ülkesi sponsoru Mısır'la sürdürmekte olduğumuz ilişkileri daha da kuvvetlendireceğine ve başta turizm olmak üzere her alanda
yeni işbirliklerine temel oluşturacağına inanıyoruz."
Mısır, geçmişten bugüne ve gelecekte de, medeniyetlere ve insanların yaşayacağı, paylaşmaktan da keyif duyacağı deneyimlere ilham verme iddiasını ortaya koyan yeni sloganı "Mısır: Herşeyin başladığı yer" ve yeni logosunu da turizm profesyonellerine tanıttı. Yeni logo, Kaligrafik el yazısı ile Mısır'ın ilham kaynağı olduğu ve olmaya devam edeceği söyleminden yola çıkarak, Ankh- Sonsuzluk sembolünü de çağrıştıracak şekilde tasarlandı. Logonun renklerinde yer alan Lapis Lazuli- Laciverttaşı eski
Mısırlıların mücevherlerde favori rengi olduğu kadar Mısır'ın masmavi gökyüzü ve denizini de temsil ediyor. Mutfağındaki eşsiz lezzetleri ve halk oyunlarını da İstanbul'a taşıyan Mısır, fuar süresince ziyaretçilere çeşitli hediyeler vermeyi ve Tennura dansı ile EMITT 2010 Fuarı'na görsel bir zenginlik katmayı planlıyor.
(CY-CY-E)