Esnafın Umudu Sevgililer Günü

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki durgunluğun çok fazla olduğunu ifade ederek, 'Esnaf, Sevgililer Günü'nü umut kapısı bildi

Esnafın Umudu Sevgililer Günü
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki durgunluğun çok fazla olduğunu ifade ederek, "Esnaf, Sevgililer Günü'nü umut kapısı bildi. Vergiler, zamlar, faturalar, prim borçları derken bunalan esnaf, Sevgiler Günü'nde piyasanın canlanmasıyla nefes almak istiyor" dedi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, son zamanlarda piyasaların iyice daralmasıyla bunalan esnaf ve sanatkarın yaklaşan Sevgililer Günü sebebiyle hazırlıklarını hızlandırdığını söyledi. Böyle bir günün esnaf açısından çok önemli olduğunu kaydeden Palandöken, "Alışveriş umuduyla çiçekçisi, kuyumcusu, billuriyecisi, konfeksiyoncusu, terzisi, lokantacısı, taksicisi, hediyelik eşya satan, 60 dalda milyonlarca küçük esnaf ve sanatkar hazırlığını yaptı. Geçen Kurban Bayramı ve yılbaşı
satışlarında umduğunu bulamayan esnafımız, umudunu Sevgililer Günü'ne taşıyarak, sevdiğini unutmayan insanımızın yapacağı alışverişi bekliyor. Semtinizdeki esnafınızı unutmayın. Mahalle esnafı hep sizin yanınızdadır" dedi.
Küresel ekonomik krize rağmen 2009 yılında Sevgililer Günü'nde kredi kartı ile yapılan harcamaların 2008 yılına göre ciroda yüzde 53 artış gösterdiğini belirten Palandöken, "Geçen sene Sevgililer Günü'nde bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında restoranların cirosu yüzde 29 artmış, kuyumcuların cirosunda da yüzde 153 oranında artış olmuştur. 14 Şubat 2009 günü yapılan harcamalar, 642 milyon TL ile anneler ve babalar gününü geçerek piyasayı hareketlendirmişti" ifadelerini kullandı.
Sevgililer Günü dolayısıyla menfaat temin edebilmek için fırsatçılık yapacaklara karşı halkı uyaran Palandöken, "Haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden ucuzdur düşüncesiyle alışveriş yapıp, paranızı savurmayın. Küçük bir hediyeyle, bir buket çiçekle bile bu anlamlı günün sıcaklığını yakalayabilirsiniz" dedi.