Aydın'ın Bayan Başkanı En Beğenilen Başkan Seçildi

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin (AKAM), 14 - 30 Ocak 2010 tarihleri arasında tüm illerde yaptığı araştırmada en çok beğenilen başkan kategorisinde birinci oldu

Aydın'ın Bayan Başkanı En Beğenilen Başkan Seçildi
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin (AKAM), 14 - 30 Ocak 2010 tarihleri arasında tüm illerde yaptığı araştırmada en çok beğenilen başkan kategorisinde birinci oldu.
AKAM'ın Türkiye genelinde bütün illerde ve bunlara bağlı 266 ilçe, 689 mahalle ve köyde toplam 15 bin 620 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı araştırmada Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu en beğenilen Belediye Başkanı çıktı
Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM), 14 - 30 Ocak 2010 tarihleri arasında yaptığı ankette Aydın'da yaptığı icraatlarla halkın gönlünü kazanan Başkan Çerçioğlu, yüzde 78.1'le en beğenilen Belediye Başkanı Seçildi. İkinci sırada ise yüzde 72.6 ile Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba bulunurken üçüncü sırada yüzde 67 ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır bulunuyor.
İLK 10'DA 3 EGELİ BAŞKAN VAR
Yapılan ankette en beğenilen belediye başkanı kategorisinde ilk 10 başkan arasında Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra Ege Bölgesi'nden Muğla ve Manisa belediye başkanları da bulunuyor. Yapılan ankete göre en beğenilen belediye başkanları sıralamasında; dördüncü sırada Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, beşinci sırada Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, altıcı sırada Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Patla, yedinci sırada Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün sekizinci sırada Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, dokuzuncu sırada Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan bulunurken onuncu sırada ise Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı yer alıyor.
BUGÜN SEÇİM OLSA
AKAM'ın yaptığı bir diğer anket çalışmasında yer alan bir diğer kategoride ise seçimlerle ilgili. "Bugün seçim olsa hangi parti yarışı önde bitirir?" sorusunun Aydınlıların verdiği cevaplar ise şöyle: Aydın'da CHP 34.9'la birinci parti olurken onu 24.5 ile MHP ve 23.2 ile AK Parti izledi.
Aydın'da CHP'nin yerel seçimlerdeki başarısını arttırarak devam ettiğinin gözlendiği sonuçlarda bir diğer dikkati çeken noktada seçime en hazır parti teşkilatı sıralamasın da ise CHP birinci, MHP ikinci, DP üçüncü ve AK Parti dördüncü sırada yer alıyor.