SGK'dan önemli açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşları internetteki yanlış bilgilere karşı uyardı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son zamanlarda bazı internet sitelerinde sosyal güvenlik sistemine ilişkin gerçeği yansıtmayan bilgilerin yer aldığını belirterek, ''Elektronik ortamda dolaşan postadaki bilgilerin, kamuoyunu ve vatandaşları kasıtlı olarak yanlış yönlendirme, yanlış bilgilendirme, halkı kışkırtma, sosyal istikrarı bozma ve kamuoyunda suni gündem oluşturma amacı taşıdığını'' bildirdi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı internet sitelerinde sosyal güvenlik sistemine ilişkin kamuoyunu yanıltıcı, gerçeği yansıtmayan bilgilerin yer aldığı ve elektronik ortamda postaların dolaştığının tespit edildiği kaydedildi.

Elektronik postada, ''Şu anda Meclis'te bekleyen 5510 sayılı (Soysal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz'' şeklinde iddiaların yer aldığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Öncelikle hemen şunu belirtelim ki Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde 5510 sayılı Kanun değişikliği ile ilgili herhangi bir tasarı bulunmamaktadır.

5510 sayılı Soysal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 31/05/2006 tarihinde TBMM'de kabul edilmiş, 16/06/2006 tarihli ve 26200 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış ve tüm hükümleriyle birlikte 01/10/2008 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, o tarihten bu yana uygulanmaktadır. Bu Kanunda 2007 ve 2008 yıllarında 5655, 5754, 5763 ve 5797 sayılı kanunlarla bazı değişiklikler de gerçekleşmiş ve bunlar da yürürlüğe girmiştir.

Elektronik ortamda dolaşan postadaki bilgiler, kamuoyunu ve vatandaşlarımızı kasıtlı olarak yanlış yönlendirme, yanlış bilgilendirme, halkı kışkırtma, sosyal istikrarı bozma ve kamuoyunda suni gündem oluşturma amacı taşımaktadır.''

Açıklamada, söz konusu elektronik postadaki iddialar ve iddialara ilişkin doğru bilgilerin, Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesi olan www.sgk.gov.tr adresinde yer aldığı duyuruldu.