Marmaray işçileri 1 TL'ye tepkili

Marmaray projesinde çalışan işçiler “1 TL'lik” zammı Ulaştırma Bakanlığı önünde protesto etti.

Marmaray işçileri 1 TL'ye tepkili
Marmaray işçileri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı sorunlarını çözmesi için göreve çağırdı.

Marmaray işçileri Ulaştırma Bakanlığı’nda eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde, işçiler “Asrın Projesi Marmaray'da Kölelik Koşulları”, “İnsanca Çalışmak İstiyoruz”, “3 Milyar Dolarlık Marmaray'da İşçilere Günlük 27.5 TL”, “İşçi Sağlığı İşçi Güvenliği Sağlansın” ve “Çalışma Bakanını Göreve Çağırıyoruz” pankartları açıldı.

Eylem kapsamında açıklama yapan Marmaray İşçisi Aydın Erhan, 26 gündür direnişte olduklarını anımsatarak, “Marmaray asrın projesi olarak sunuldu ama biz işçilerin çalışma koşulları 200 yıl önceki modern kölelik koşullarını aratmıyor. Üç yıldır ücretlerimize hiç zam yapılmadan çalıştırıldık. Çamurun içinde, kışın soğukta çalışmanın bedeli 27,5 TL. Bu yıl da ücretlerimize zam yapılmasını istediğimizde Polat İnşaat patronu günlük ücretlerimize 1 TL zam yapılabileceğini söyledi. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Bu bizimle dalga geçmekti. Bu artışı beğenmeyenlere kapıyı gösterdi. Patronun böyle bir hakkı yok” diye konuştu.

Sorunlarının sadece ücret artışı olmadığını kaydeden Erhan, sigortalarının da eksik yatırıldığını, ücretlerin zamanında ve düzenli verilmediğini ve girdi çıktı yapılarak haklarının gasp edildiğini iddia etti. Bazı yetkililer ile bu konu hakkında görüştüklerini anlatan Erhan, “Marmaray Projesi’nin sahibi ve asıl muhataplarımızdan biri olan Ulaştırma Bakanlığı’nın önündeyiz. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın sorunlarımızı çözmesi için göreve çağırıyoruz” dedi