Kızgın damat dehşet saçtı

Hatay'da evi terk ederek Ankara'daki ailesinin yanına giden eşini geri döndürmek isteyin Nurettin Sosanlı tabancayla dehşet saçtı.

Kızgın damat dehşet saçtı
Öldürmek istediği eşinin kaçarak bir odaya saklanması üzerine, araya giren kayınvalidesini öldüren Sosanlı, kayınpederi tarafından bıçakla yaralanmasına rağmen, kayınpederini de tabancayla ateş edip vurduktan sonra yaralı halde otomobiliyle kaçtı. Sosanlı daha sonra polis tarafından yakalandı.

Hatay’da oturan 32 yaşındaki Nurettin Sosanlı’yla 2 yıl öce evlenen Nurdan Sosanlı, (30) şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk ederek Ankara’nın Çankaya İlçesi Sancak Mahallesi 594’üncü sokak 3 numarada oturan ailesinin yanına döndü. Bu sabah Hatay’dan Ankara’ya gelen Nuratten Sosanlı, kayınpederinin evine giderek eşini götürmek istedi. Ancak Nurdan Sosanlı dönmeyi reddetti. Bunun üzerine, üzerinde taşıdığı tabancayı çeken Nurettin Sosanlı eşini vurmak istedi. Ancak Nurdan Sosanlı başka bir odaya kaçıp üzerine kapıyı kilitleyerek saldırıdan kurtuldu. Nurettin Sosanlı, kendisine müdahale etmek isteyen kayınvalidesi Serap Mutevelizade’yi (51) tek kurşunla vurarak öldürdü.

YARALI HALDE KAÇTI

Bunu gören kayınpeder Selahattin Mutevelizade (55), mutfaktan aldığı bıçakla damadını yaralayarak elindeki tabancayı almaya çalıştı. Ancak Nurettin Sosanlı, kayınpederini de kurşun sıkıp vurduktan sonra, yaralı bir halde evden çıkarak otomobiline bindi. Otomobiliyle yaralı halde kaçan Sosanlı, evden 4 kilometre ileride suç aleti silahı yol kenarına atıp kaçmaya devam etti. Ancak polis ekipleri Anyasa Mahkemesi önünde Nurettin Sosanlı’ya ait aracı durdurarak kendisini gözaltına aldı.

Nurettin Sosanlı, polis tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Damadının silahından çıkan kurşunla yaralanan ve Numune Hastanesi’ne kaldırılan Selahattin Mutevelizade’nin sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

ESKİ VEKİL O EVE GİTTİ

Bu arada önceki dönem AK Parti Bingöl milletvekili Fevzi Berdibek, olayın geçtiği eve gelerek yetkililerden bilgi aldı. Berdibek'in, saldırıya uğrayan Mutevelizade ailesiyle yakınlık derecesi öğrenilemedi.