Kılıçdaroğlu Bakan Şimşek'ten özür diledi

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek isimli programa konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten özür diledi.

Kılıçdaroğlu Bakan Şimşek'ten özür diledi
Başbakan'ın üslübunun sertliğinden şikayet eden Kılıçdaroğlu, "Bir siyasetçi gerektiğinde özür dilemeyi bilmeli" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine Fatih Altaylı, "Sizin mesela hiç böyle kendi üslubunuzla ya bunu keşke böyle demeseydim. Hata ettim dediğiniz anlar oldu mu?" sorusunu yöneltti.

"Oluyor tabi" diyerek Altaylı'nın sorusunu yanıtlamaya başlayan CHP Grup Başkan Vekili, "Ben Denizli'de yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı toplantıda, sayın Maliye Bakanı'nın kız kardeşinin yeşil kartlı olduğunu anlatmıştım ve Sayın Maliye Bakanı çıktı dediki, 'bir bakanın da kardeşi yoksul olabilir. Dolayısıyla her bakanın akrabası yolsuzluk yapacak diye bir şey yoktur' dedi ve haklıydı. Bende keşke o ifadeyi hiç kullanmasaydım." diye konuştu.

"BATMAN'A GİDECEĞİM VE ŞİMŞEK'İN KIZ KARDEŞİNDEN ÖZÜR DİLEYECEĞİM"

Sözlerinin devamında yaptığı davranışla yoksul birinin kimliğini de afişe ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ben Batman'a gideceğim. Beni lütfedip kabul ederse ona da uğrayacağım" dedi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kardeşinden özür dileyeceğini dile getirdi.