İktidardan kurtulmanın yolu seçimdir

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, ''Bu iktidardan kurtulmanın şartı, bir an önce seçim olmasıdır'' dedi.

İktidardan kurtulmanın yolu seçimdir
Okay, Asgari Ücretliler Derneği Başkanı Kazım Çorap'ı kabul etti.

ASGARİ ÜCRETLİLER MESAİ ÜCRETİ ALAMIYOR

Mücadelelerinin, asgari ücretin yükseltilmesi değil, mevcut asgari ücreti alabilmek olduğunu ifade eden Çorap, ''Anayasada asgari ücret belirtilmiş ama bir çok arkadaşımız, asgari ücretin verdiği sosyal hakları alamıyor. Yıllık izini, mesai ücreti alamıyor'' dedi.

Çorap, sorunlarını dile getirmek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'den randevu talep ettiklerini, ancak cevap alamadıklarını söyledi.

Asgari ücretlinin 577 lira maaşla geçinemediğini dile getiren Çorap, TEKEL işçilerine verilen desteğin bir kısmının, kendilerine de verilmesini istedi.

''ZAM FURYASI''

CHP Grup Başkanvekili Okay da asgari ücretle ne ev geçindirmenin ne de yaşamanın mümkün olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın, zam ve fırsat verirmiş gibi asgari ücreti 31 lira artırdığını açıkladığını ifade eden Okay, Türk-İş'in rakamlarına göre açlık sınırının 811, yoksulluk sınırının ise 2 bin 343 lira olduğunu kaydetti.

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ YOKSULLUĞUN İTİRAFI

Okay, asgari ücretin, neredeyse azami ücrete dönüştüğünü ifade ederek, Erdoğan'ın,''Bu ülkede asgari ücretle çalışacak milyonlarca işsiz var'' sözlerinin, çaresizliğin, yoksulluğun itirafı olduğunu savundu.

Asgari ücret 577 liraya çıkarılırken, aynı gün benzine yüzde 7, köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 14 zam yapıldığını kaydeden Okay, 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'de zam furyası yaşandığını belirtti. Okay, asgari ücretliye verilen zammın daha eline geçmeden, fazlasıyla geri alındığını dile getirerek, açlık sınırı altında maaş alan büyük bir emekli kesimi de bulunduğunu kaydetti.

İşsizlerin, emeklilerin ve asgari ücretlilerin ciddi sorunları bulunduğuna dikkati çeken Okay, ''Türkiye'nin gerçek gündemi bu sorunlara çare bulunmasıdır, açlıkla, işsizlikle mücadeledir. Sorunların aşılması, anlaşılan o ki bu iktidardan kurtulmaya bağlı. Bu iktidardan kurtulmanın şartı bir an önce Türkiye'de seçim olmasıdır'' dedi.