Hissedarlar ACS'yi onay verdi

Xerox'un geçtiğimiz aylarda 6,4 milyar dolara satın alacağını duyurduğu Affiliated Computer Services'in satışı, Xerox ve ACS hissedarları tarafından da onaylandı.

Hissedarlar ACS'yi onay verdi
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox’un geçtiğimiz aylarda satın aldığı, Dallas merkezli Affiliated Computer Services (ACS) adlı şirketin satışı, hissedarlar tarafından da onaylandı.
 
Xerox hisselerinin yüzde 96’sını temsil eden hissedarlar, satın alma lehinde oy verdi. Hissedarların yüzde 86’dan fazlasının da, ACS’nin A sınıfı ve B sınıf hisselerinin Xerox’a devredilmesi yönünde oy kullanmasıyla satın alma için gerek ve yeter şart karşılanmış oldu.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Xerox’un Dünya Başkanı Ursula Burns; “Hissedarlarımızın oyları, bu satın almanın stratejik ve finansal getirilerine olan güveni yansıtmaktadır. ACS’in satın alınmasıyla Xerox, şirketin gelecekteki rekabet gücünü güvence altına almış ve müşterilerimiz ve hissedarlarımız için değer artışı sağlayan bir büyüme potansiyeli elde etmiştir. Doküman yönetiminde lider olan Xerox, ACS ile birlikte bir adım daha öne çıkarak pazar liderliğine, iş süreçlerinde dış kaynak kullanımını da ekledi” dedi.

CSO Başkanı ve CEO’su Lynn Blodgett ise; “Bu satın almanın onaylanmasıyla, ACS hissedarları, global genişlemede bir sonraki aşamaya geçmemiz için doğru zaman olduğunu gösterdi. Xerox’un bize getirdiği marka tanınırlığı, global ölçekte iş yapma gücü ve inovasyon gücü ile sektördeki lider konumumuzu sağlamlaştırmamızın yanı sıra, müşterilerimizin iş süreçlerini yönetmelerini kolaylaştıracak daha çok seçenek yaratabilme gücüne sahip olduk” dedi.

Yıllık cirosu 6,5 milyar dolar olan ACS, binlerce çok uluslu müşterisine, 100 ülkenin kamu kurumlarına 500 faklı noktada 78,000 çalışanı ile hizmet veriyor. ACS; finans, telekomünikasyon, perakende, sağlık, eğitim, ulaşım, insan kaynakları, bilgi teknolojileri, müşteri ilişkileri alanlarındaki şirketlere iş süreçlerinin yönetimi konularında dış kaynak hizmetleri sağlıyor. ACS’nin faaliyet gösterdiği iş süreçlerinin yönetimine yönelik dış kaynak hizmetleri pazarının dünyadaki büyüklüğü 150 milyar dolar ve her yıl yüzde 5 oranında büyüyor. Xerox, ACS’yi satın alarak, kendisinin hâlihazırda faaliyette bulunduğu dış kaynak hizmetleri pazarı ile birlikte, toplamda 500 milyar dolarlık büyüklükteki bir pazarda lider olmayı hedefliyor.