Halkın din duygularını istismar ediyor

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Başbakan Erdoğan'ın ''Eşinin gözyaşları ile halkın din duygularını istismar ettiğini'' öne sürdü.

Halkın din duygularını istismar ediyor
Macit, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin 8 yıldır halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmek yerine, sanal gündemler yaratarak halkı oyaladığını, ne zaman zorda kalsa, türban sorununu dolaylı ya da direkt olarak gündeme getirdiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın son olarak, ''eşinin gözyaşları ile halkın din duygularını istismar ettiğini'' öne süren Macit, şunları söyledi: ''Başbakan, eşinin türbanına ve gözyaşlarına sığınarak politika yapmakta ve adeta timsah gözyaşları dökmektedir. Neden? Çünkü, Başbakan, yaklaşık iki aydır çoluğunu çocuğunu bırakarak Ankara'nın ayazında ekmek parası için açlık grevine giden emekçilerin gerçek gözyaşlarını görmezden gelmektedir. Başbakan, eşinin gözyaşları ile politika yaparken, halkın din duygularını istismar edip, dini siyasete alet ederken, okulunda soba yakmaya çalışan öğretmenin, pazarda limon satan memurun, ülkemizi sınırda nöbet tutarak korumaya çalışan askerin, çocuklarına çorba pişirebilmek için çöpten çürümüş yiyecek toplayan anaların halini anlamamakla ısrar etmektedir. Ülke yangın yerine dönmüştür. İnsanlarımız perişan haldedir. Bu yangını Başbakanın timsah gözyaşları söndüremez. Çocuklarının gemiciklerini halka unutturanlar, bir gün askerle, bir gün yargıyla, bir gün medyayla uğraşmakta, enflasyonu, yoksulluğu, Deniz Feneri hırsızlığını, işsizliği de gemicikler gibi unutturmaya çalışmakta, mağdur rolü oynamaktadır.''