Engelli ve hamile kadına işkence!

29 yaşındaki zihinsel engelli hamile kadına yaptıkları dayanılmaz işkencelerle ölümüne sebep oldular.

Engelli ve hamile kadına işkence!
İkinci çocuğuna hamile olan 29 yaşındaki Dorothy Dixon, aynı zamanda zihinsel engelli bir bayandı.

Michel Riley, Dixon'ın Sosyal Güvenlik'ten aldığı paralara göz dikince, zihinsel engelli kadını Alton, Illinois'deki evinde kölesi haline getirdi.

Bir çocuğun zekasına sahip olan Dixon, evde geçirdiği aylar boyunca evde yaşyan Riley, başka bir kadın ve 12,17 ve 20 yaşlarındaki üç çocuğun korkunç işkencelerine maruz kaldı.

Sürekli dövdükleri, sıcak yapıştırıcı tabancasıyla yaktıkları kadının ellerini kaynar suda haşlayan canavarlar, hava tüfeği ile Dixon'ın üzerinde atış talimi yaptılar.
Kadının tüm giysilerini yakıp, evde çıplak dolaşmaya zorladılar ve yatması için sadece ince bir şilte ve halı verdiler.

Kadına neden bu denli işkence ettikleri konusunda kimsenin bir fikri olmasa da, çetenin lideri gibi görünen Riley, Dixon'ı sadece Sosyal Güvenlik kurumundan aldığı paraya el koymak için etraflarında tuttuklarını söylüyordu.

Altı aylık hamile Dixon, bodrumda öldüğünde, üzerinde sadece bir kazak vardı. Talihsiz kadına yapılan otopsi sonucunda vücudunun üçte birinin yandığı, ciddi şekilde susuz kaldığı, dişlerinin kırıldığı ve vücudunun her yerinde hava tüfeğinin saçma izlerinin bulunduğu görüldü.

İşkencecilerden 12 yaşındaki çocuk ikinci derece cinayetten suçlu bulunarak iki ay hapis ve beş yıl süreyle de gözetim altında tutulma cezası aldı.

Geçtiğimiz hafta mahkemeye çıkarılan Riley ise, 45 yıl hapis cezası aldı. Riley'nin 17 yaşındaki kızı LeShelle McBride da, 6 ila 20 yıl arası hapis cezasıyla yargılanacak.
Diğer işkencecilerin mahkemeleri de önümüzdeki günlerde görülecek.

Dixon'ın diğer çocuğunun, evden kurtarılıp gözetim altına alındığında sadece 6.8 kilogram ağırlığında olduğu öğrenildi.