'Bilmediğim biri bana su verdi'

Haiti'de bir ay sonra enkaz altından sağ olarak çıkarılan genç adamın, suyu nereden buldun' sorusuna verdiği cevap herkesi şaşırttı.

'Bilmediğim biri bana su verdi'
Haiti'de bir kişi depremden yaklaşık bir ay sonra enkaz altından canlı olarak çıkarıldı. Doktorlar, başkentte kurulan Sahra hastanesinde tedavi altına alınan 28 yaşındaki Evans Monsigrace adlı genç adamın, mutfakta yemek yaparken enkaz altında kaldığını anlattığını söyledi.

TIP DÜNYASI ŞAŞKIN

Başhekim, "Depremden 27 gün sonra enkaz altından çıkarılmış. Onun burada olması inanılır gibi değil" dedi. Felaketzedenin sağlığının "istikrarlı" olduğunu belirten başhekim, "Hastamızın durumu iyi" dedi. Tıp adamları, bu olağanüstü durumu izahta zorlanıyor.

BİLMEDİĞİM BİRİ BANA SU VERDİ

Bu arada CNN, Monsigrace’nin, enkazın altında sıkışmış olarak kaldığı günlerde kim olduğunu bilmediği birinin kendisine su getirdiğini söylediğini duyurdu. Ancak doktorları bunun Monsigrace’nin kafa karışıklığından kaynaklandığı konusunda hemfikir. Doktorlar, Monsigrace’nin bu kadar uzun süre susuz yaşayamayacağını, ancak suya nasıl ulaştığının henüz açıklığa kavuşmadığını da söyledi. Monsigrace’nin pirinç yiyerek hayatta kaldığı da tahminler arasında. Haiti’de 200 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremin ardından en son 27 Ocak’ta 16 yaşında bir genç kız kurtarılmıştı.