Ambalaj toplama aracı yandı

İstanbul Taksim'de belediyeye ait bir ambalaj toplama aracı yandı.

Ambalaj toplama aracı yandı
Yangın sırasında büyük panik yaşandı. Belediye işçileri yangını söndüremeyince polis ve itfaiye seferber oldu. Yaklaşık yarım saat süren söndürme çalışmaları sonrasında yangın kontrol altına alınabildi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay, saat 16:00 sularında Taksim Atatürk Anıtı önünde meydana geldi.

Beyoğlu Belediyesi'ne ait 34 YK 2752 plakalı ambalaj atığı toplama aracı, henüz belirlemeyen bir nedenle alev alev yanmaya başladı. Yangına ilk müdahaleyi araçta bulunan belediye işçileri ile Taksim Meydanı'nda bulunan polisler yaptı.

Görevlilerin müdahaleleri yetersiz kalınca çevreden esnaf yangın tüpleri ile olay yerine koştu. Bu arada olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler gelinceye kadar alevler bütün aracı kapladı. Yangın nedeniyle Taksim Meydanı'nda dumandan göz gözü görmez hale geldi.
Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Yangın,Beyoğlu itfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışması sonucu söndürüldü.

Bu arada, araç şoförü Hasan Hüseyin Demir polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Demir, yangının neden çıktığını bilmediğini biranda alevlerin yükseldiğini söyledi. İlk etapta yangını kendilerinin söndürmeye çalıştığını ifade eden Demir, bunda başarılı olamadıklarını kaydetti.