Amasya'da Dev Seferberlik

Amasya'da Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından yaklaşık 6 ay önce başlatılan 'Kardeş Okul Kardeş Kurum' ile '65 Bin Dev Öğrenci' Projeleri hızla ilerlerken, söz konusu projeler Amasya il merkezinin yanı sıra ilçelerde, beldelerde ve köylerde dev bir seferberliğin başlamasını sağladı.

Amasya'da Dev Seferberlik
Amasya'da Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından yaklaşık 6 ay önce başlatılan "Kardeş Okul Kardeş Kurum" ile "65 Bin Dev Öğrenci" Projeleri hızla ilerlerken, söz konusu projeler Amasya il merkezinin yanı sıra ilçelerde, beldelerde ve köylerde dev bir seferberliğin başlamasını sağladı.
Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi çerçevesinde Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ile kardeş olan Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki Köseler Köyü İlköğretim Okulu, Gümüşhacıköy Şehit Teğmen Ahmet Çıtak İlköğretim Okulu ve Hamamözü ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, çalışmalarından ötürü Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarını tebrik etti.
Türkiye'nin en büyük değeri olan insan kaynağını en iyi şekilde geleceğe hazırlamak gerektiğini, bu çerçevede eğitimin hayati ve stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Daşöz, "Biz Amasya'da iki özgün projeyi ortaya koyduk. Kırsal kesimdeki fakir okullarımızla, şehir merkezindeki zengin okul ve kurumlarımızı buluşturduk ve fakir okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için 100'e yakın sayıdaki okulumuzda yarış başlattık. Bu çocuklar ve kurumlar birbirlerine yardım ederken kardeşliğin, sevginin ve paylaşmanın yüceliğinin farkına varacaklar. Proje ve kuracakları dostluklar pazara kadar değil, mezara kadar sürecek" diye konuştu.
65 Bin Dev Öğrenci Projesi'nin ise kitap ve kartpostal satma projesi olmadığını, böyle sananların ise projeyi yeteri derecede kavrayamadığını vurgulayan Vali Daşöz, "Çocuklarımız kendi belirledikleri faaliyetlerle yaşamları boyunca gurur duyacakları çalışmalara imza atacaklar. Belki okul yaptıracaklar, belki planeteryum kuracaklar. 65 Bin Dev Öğrenci ormanları oluşturacaklar. Haiti depreminde zarar gören insanlara yardım ellerini uzatarak 5 Bin TL gönderdiler" dedi ve çocukların aynı zamanda özgüven, özsaygı ve sosyal sorumluluk duygusu kazanacaklarına dikkat çekti.
Vali Daşöz, incelemelerde bulunduğu Gümüşhacıköy'ün Köseler köyünde düzenlenen programa katılan köy sakini kadınlardan projeye destek isterken, kadınların projeyi erkeklerden daha çok sahipleneceklerine inandığını kaydetti.
Amasya genelinde 4 okul ile kardeş olduklarını belirten Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, okulların masa, sıra, pano ve benzeri ihtiyaçlarının karşılandığını, ayrıca anasınıflarının zeminlerinin laminat parke ile kaplandığını dile getirdi.
Vali Daşöz'e Hamamözü'ndeki incelemelerinde Hamamözü Kaymakam Vekili Kemal Karahan ve Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek, Gümüşhacıköy'deki incelemelerinde ise Gümüşhacıköy Kaymakamı Yasin Özcan, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Mustafa Saatcı, Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil nezaret etti.