Açılım görüşmelerine katılacağım

Yavuz Bingöl, SKY Türk ekranlarında yayınlana Aykırı Sorular isimli programa konuk oldu.

Bir süredir yoğun gündemle unutulan Demokratik Açılım çalışmaları, hükümetin sanatçılarla yapacağı görüşme ile tekrar gündeme taşınıyor.

Hükümet, önümüzdeki süreçte 'Demokratik Açılım'ı sanatçılar ve yazarlarla birlikte götürmeyi planlıyor. Bu çerçevede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20 Şubat'ta Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde bazı sanatçılarla görüş alışverişinde bulunacak.

Akırı Sorular isimli programın gündem maddesi de bu görüşme oldu.

Program konuklarından Yavuz Bingöl, görüşmeye katılacağını belirterek, "Benim derdim şu aslında. Silaların susması için, bu kanın akmaması için özellikle bu son 7 şehit geldiği zaman, sırtımdan hançerlenmiş hissettim kendimi. Bu işin bitmesi için kim nereye çağırıyorsa giderim. Onun samimi olup olmaması, onun ne amaçla çağırdığı, önemli değil. Ben kendi vicdanımdan hareketle yapıyorum bunu. Kenan Evren'de zamanında sanatçıları çağırmıştı. Biz gitmeyiz Kenan Evren çağırmış olsa. Ama yüzde 47 oyla seçilmiş bu ülkenin Başbakan'ı ülkenin en önemli sorunuyla ilgili bir konuyu konuşmak için çağırıyor. Kendisinin üslubunu hiç sevmem ben açık söyleyim. Ama bunu gidip yüzüne söylemek istemiyorum" diye konuştu.

Demokratik Açılım'la ilgili tüm görüşlerini özellikle belirtmek istediğini dile getiren Bigöl, "Kim nereye çağırısa da giderim" ifadelerini kullandı.