Uzunköprü'de ormancı dehşeti

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde kaçak ağaç kesen 2 kardeş, orman muhafaza memuru tarafından tüfekle vurularak öldürüldü.

Ölen 2 kardeşin cesedi otopsi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılırken, orman muhafaza memuru adliyeye sevk edildi.

Olay, Uzunköprü'nün Bülbül Ormanı mevkiinde meydana geldi. Orman muhafaza memuru Mahmut G., önceki gün at arabasıyla odun toplamaya giden bir grup Roman vatandaş arasında bulunan 42 yaşındaki Reşit Karataş ile kardeşi Lütfü Karataş'ı (29) av tüfeği ile vurarak öldürdü. İddiaya göre muhafaza memuru, boşalan av tüfeğini yeniden doldurarak diğer 6 kişiye doğrulttu. Görgü tanığı Serdal Demir olayı şöyle anlattı: "Biz grup olarak at arabalarıyla ormana kuru dal toplamaya gidiyorduk. Muhafaza memuru Mahmut G.,

bizi görünce odun toplamanın yasak olduğunu söyledi. Biz de geri döndük. Ancak Lütfü Karataş birden geri dönerek muhafaza memuruna 'Madem izin vermiyorsun o zaman geçenlerde benden aldığın 150 lira rüşveti geri ver' dedi. Muhafaza memuru da elindeki tüfeği doğrultup ateş etti. Bunun üzerine ağabey Reşit Karataş kardeşine doğru koşmaya başlayınca ona da ateş etti. Onu da öldürdü. Tüfeğini yeniden doldurup bize doğrulttu. Biz atların arasına saklandık. Bir süre sonra yardım etmemize izin verdi ve olay

yerinden kayboldu."

Muhafaza memuru, 2 kişiyi öldürdükten sonra polise teslim oldu. Ölenlerin yakınlarının Uzunköprü Adliyesi'nde ifade verdikleri sırada, ilçedeki Mescit Mahallesi'nde ikamet eden bir grup Roman vatandaş da adliyeye doğru yürüyüşe geçti. "Katil ormancı", "Kaymakam istifa" diyerek slogan atan grup, adliye önüne geldiğinde, "Onu bize verin, onun cezasını biz verelim" diye bağırdı.

Polis, kalabalığı dağıttıktan sonra gözaltındaki katil zanlısı Mahmut G., sivil bir otomobille adliyeye getirildi. Mahmut G., adliye girişinde "2 kardeşi neden öldürdünüz?" sorusuna "Ben canımı kurtardım" karşılığını verdi. Mahmut G.'nin, ifadesinde, grubun baltalarla üzerine yürümesi üzerine kendisini korumak için ateş ettiğini dile getirdiği öğrenildi.