Tarım Bakanı çiftçilerle tartıştı

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Bakanı Mehdi Eker, hayvancılık desteklemeleri toplantısında kendisini dinlemeye gelen çiftçilerle tartıştı.

Bakan Mehdi Eker, kürsüyü sorunlarını anlatmak isteyen çiftçilere bırakınca bu kez çiftçilerle salondakilar arasında tartışma başladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen 'Doğu Anadolu Bölgesi (DAP) Projesi Kapsamında Uygulanacak Yeni Hayvancılık Desteklemeleri' toplantısına, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Tarım Bakanlığı müsteşarları, Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş ve çok sayıda çiftçi katıldı. Bakan Eker, kürsüde bölgenin kalkınmasına yönelik yaptığı açıklamaları sırasında bazı çiftçilerin de kendi sorunlarını anlatmak istemeleri üzerine zaman zaman küçük tartışmalar yaşandı. Katılımcılar arasında Bakan Eker'in konuşmasını keserek kendi sesini duyurmaya çalışan bir çiftçi, herkesin dikkatini çekti. Kürsüdeki Bakan Eker ile çiftçi arasında sözlü münakaşa yaşanırken, salonda gülüşmeler yaşandı. Bunun üzerine Bakan Eker, çiftçiyi yanına çağırarak buradan sorunu anlatmasını istedi. Bu sırada kendisinin de AK Partili olduğunu ifade eden çiftçi ile Bakan Eker, arasında 'Artistlik yapma' tartışması yaşandı.

Bakan Eker'e, "Kendisinin artistlik yapmadığını sadece sesini duyurmaya çalıştığını" belirten çiftçi, daha sonra kürsüde konuşmaya başladı. Bakan Eker'in, kürsüyü bıraktığı çiftçi konuşmasını sürdüren salondan tepkiler gelmeye başladı. Katılımcılardan bazıları "İn oradan aşağı" şeklinde çiftçiye atıfta bulundu. Çiftçi, konuşmasını bitirdikten sonra kürsüden aşağı inerek yerine geçti.