Bitlis'te “Beş minare” heyecanı

Yapımcılığını Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı başrolünü Mustafa Sandal'ın paylaştığı 'New York'ta 5 minare' filmi Bitlis'te heyecan yaşanmasına neden oldu.

Başrolünü Mahsun Kırmızıgül ve Mustafa Sandal'ın oynadığı 'New York'ta Beş Minare' filmi, Bitlislileri heyecanlandırdı. ABD'ye kaçan Bitlisli bir cemaat liderinin hikâyesinin anlatıldığı filmde Haluk Bilginer, Beren Saat, Ali Sürmeli, Yıldız Kenter, Hüseyin Avni Danyal, Zafer Ergin ve Eşref kolçak gibi ünlü oyuncular yer alıyor.
Kasım’da vizyona girmesi planlanan filmin New York'taki fragman çekimleri tamamlandı. Film, Amerika'nın yanı sıra Bitlis, Konya ve İstanbul'da çekilecek. Filmin çekimlerine başlanmasıyla Bitlis'i heyecan sardı. İşadamları ve esnaflar, filmin gösterime girmesinden sonra şehre ilginin artacağını ve Bitlis tarihinin gün yüzüne çıkacağını belirtti. İşadamı Hasan Öndül, "Filmin ekonomik ve kültürel anlamda şehrimize önemli katkıları olacağına inanıyorum. Evliyalar şehri olan Bitlis'in tarihi dokusu ve daha bilinmeyen birçok tarihi ve turistik yeri bu tür film ve dizilerin reklâmıyla gün yüzüne çıkacaktır" dedi. Esnaf Ahmet Şimşek de filmin Bitlis'in tanıtımına katkı yapacağını kaydetti. Şimşek, "Filmin dışında, 'Bitlis'te beş minare' adıyla dizi çekilmesini istiyoruz" dedi.
Emekli öğretmen Dilbaz Mermut, Bitlis'in yıllarca terör olayları ve yetersiz eğitim yüzünden hak ettiği konuma gelemediğini söyledi. Mermut, "Ama günümüze baktığımızda gelişen bir Bitlis görüyoruz. Film sayesinde, hem evliyalar hem de enbiyalar diyarı olan Bitlis'i Avrupa'da tanımayan kalmayacaktır. Bu da Bitlis'in hem kültürel hem de zenginliklerini ortaya çıkaracaktır" şeklinde konuştu.