Bir kayıp delil daha..!

Ergenekon davasındaki kayıp CD, Savcı Zekeriya Öz tarafından da doğrulandı...

Ergenekon davasında, Balyoz planının bulunduğu 51 no.’lu DVD’nin kırılmasından sonra bir de CD kayboldu. Veli Küçük ve Danıştay saldırısı arasında bağlantı kurulan fotoğrafların yer aldığı CD’nin kaybolduğu Savcı Zekeriya Öz tarafından itiraf edildi.

Danıştay saldırısı ile Ergenekon arasında bağlantı kuran delillerin bulunduğu CD bir yılı aşkın süredir bulunamadı. Ergenekon sanıklarından Sevgi Erenerol ile Vedat Yenerer’in avukatı Vural Ergül 1 Aralık 2008’de mahkemeye bir dilekçe vererek CD’nin bir kopyasını istedi. Mahkeme, talebi yerinde bularak savcılığa yazı yazdı. Ancak bir türlü cevap gelmedi. Avukat Ergül konunun peşini bırakmadı, 14 dilekçe daha verdi. Sonunda 11 Ocak 2010 tarihinde Savcı Zekeriya Öz imzasıyla cevap geldi. Cevapta “Bahse konu CD’nin bulunması hususundaki araştırmaların halen devam ettiği ve CD’nin tespiti halinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza bilgi verileceği bildirilmiştir” ifadesi yer aldı.

Bu CD neden çok önemli?

Ergenekon iddinamesinin eklerindeki 58. klasöründe yer alan bir çok delilin kaynağı bu CD. CD’deki belgelerde Danıştay saldırısı hakkında bilgiler yer alıyor. CD’deki bir bilgi notunda Alparslan Arslan’ın Kuzey Irak üzerinden gelen 500 milyon doları aldığı ve aracı olduğu aktarılıyor. Bir başka bilgi notunda da Veli Küçük ve ailesi hakkında bilgiler veriliyor. Küçük’ün çok iyi Ermenice konuştuğu, Küçük Ailesi’nin nüfus bilgileri de bu CD’de yer alıyor.

CD’de ayrıca ’fişleme’niteliğinde Güler Kömürcü, Necip Hablemitoğlu hakkındaki bilgiler var. CD’de tartışmalara yol açan fotoğraflar da bulunuyor. Bu fotoğraflar davanın ilk günlerinde “Veli Küçük ile Alparslan Aslan’ın yanyana çekilmiş fotoğrafları’olarak medyada yer aldı. Ancak bu fotoğraftaki kişinin daha sonra Arslan olmadığı, İsveç’te yaşayan bir Azeri olduğu ortaya çıktı.

Belgede Eymür’ün digital imzası var

İddİaname’nin 58. klasörünün 27. sayfasında çok ilginç bir detay dikkat çekiyor. Bu sayfada Aktüel dergisinin bir kapağı yer alıyor ve sayfanın en altında ’digital adres’ bulunuyor: ” html:file://M:/MEHMETEYMUR/Desktop/SAVCI/Yeni Aktüel_Sayı_52.mht “. Bu digital adresteki Mehmet Eymür göze batıyor. Bu adres deşifre edildiğinde belgenin ”Mehmet Eymür adlı bilgisayarın, masaüstündeki ’Savcı’ adlı klasörde yer alan Aktüel Dergisi’nin 52. sayısı” olduğu ortaya çıkıyor. Tabi bu sanal bir adres ve kanıtlanması gerekiyor. Bunun için de CD’nin incelenmesi ve teknik değerlendirmeden sonra bu adresin doğru olup olmadığı anlaşılabilir.

‘Mektup değil, elden teslim’

Mahkemeden CD’yi incelemek üzere talepte bulunan Avukat Vural Ergül, CD’nin önemini şöyle açıklıyor: “27. sayfanın en altında yer alan ifade digital imzadır ve bu belgeler mektup yoluyla mahkemeye gelmemiş, Mehmet Eymür tarafından savcılığa elden teslim edilmiştir. Eğer bu CD bize verilirse teknik incelemeden sonra hangi bilgisayardan çıktığı tespit edilebilir. Biz bu taleplerimizi 14 kez ilettik ama sonuçta CD hala bulunamadı. CD imzasız bir zarf ile savcılığa gönderilmiş, resmi olarak böyle geçiyor. Bizim iddiamız ise bu CD’nin Mehmet Eymür tarafından getirildiği. Konunun açıklığa kavuşmasını istedik ve zarfla CD’yi istedik. Aradan geçen süre içinde zarfları bulamadıklarını bildirdiler. Bunun üzerine CD’de ısrar ettik. Geçtiğimiz gün sonuç açıklandı ve bu CD 1 yıldır bütün aramalara rağmen bulunamamış ve aramalar hala devam ediyor. Eğer CD gelseydi, CD’nin nerede ve kimler tarafından hazırlandığı tespit edilebilirdi. En azından bizim iddiamızın doğru olup olmadğı anlaşılırdı. Ancak bu şartlar altında bu tespit yapılamaz çünkü CD ortada yok. Aynen Balyoz Planı’nun bulundğu 51. numaralı DVD’nin kırılması gibi bir şaibe yaşanıyor.”

Tartışılan fotoğraf da o CD’de

Veli Küçük ile Danıştay tetikçisi Arslan’ın yan yana olduğu fotoğraf Ergenekon’un ilk günlerinde çok tartışılmıştı. Daha sonra fotoğraftakinin İsveç’te yaşayan bir Azeri olduğu ortaya çıkmıştı.