Berlusconi boşanıyor mu?

Çapkınlıklarıyla adından sıkça söz ettiren İtalya Başbakanı Berlusconi, boşanma davası için 9 ay sonra ilk kez eşi Veronica Lario ile yüzleşti.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve kendisine boşanma davası açan eşi Veronica Lario tam 9 ay sonra ilk kez uzlaşma mahkemesinde bir araya geldiler.
Corriere della Sera Gazetesi’nin haberine göre Berlusconi’nin saldırıya uğradığı günlerde bile hastaneye uğramayan Veronica Lario ile tarafların avukatları önünde yapılan görüşmede İtalyan medeni yasalarına göre mahkeme başkanı öncelikle uzlaşma uygulamasını gündeme getirdi.
20 dakika süren görüşmede Lario yıllık 43 milyon Euro nafaka istedi. Ayrıca New York, Londra ve Milano’da ikamet ettiği gayrimenkullerle Berlusconi’nin aile şirketi Fininvest’ten kendisi ve çocukları için belirli hisseleri de talep etti.

Berlusconi, “Benim aklımdaki nafaka 200 bin Euro idi. Haydi en çok 300 bin Euro vereyim” deyince uzlaşma sağlanamayacağı anlaşıldı.
Aldatma belgelerini verdi

Ardından Berlusconi’nin avukatları, Lario’nun kocasını aldattığını kanıtlayan belge dolu bir dosyayı mahkemeye sundular. Tahminler, Lario’nun sık sık birlikte görüldüğü şoförü ve koruması Alberto Orlandi ile samimi fotoğraflarının dosyada bulunduğu yönünde.
Mahkeme, iki tarafın isteklerini inceledikten sonra Mart ayında tarafları tekrar bir araya getirip uzlaşma yolunu ikinci kez deneyecek.

Mahkeme salonu güvenli değil

Boşanma davasının ilk duruşması, Berlusconi’nin yargıyla olan sürtüşmesi nedeniyle adliye yerine Milano Valilik Sarayı’nın bir salonunda yapıldı. Berlusconi, güvenliğini gerekçe gösterdi.

İtalya Ulusal Yargıçlar Birliği, adli yasama yılının önceki günkü açılış törenleri sırasında ülke çapında Berlusconi’yi protesto etmişti. Berlusconi’nin kendilerini sürekli ağır bir dille eleştirmesinden şikayet eden yargıçlar, hükümet temsilcileri kürsüye çıkınca toplu halde salonları terk etmişlerdi. Adalet Bakanı Angelino Alfano, yolsuzluk davalarından kurtulmak için “kendisine özel” yasalar hazırlamakla suçlanan Berlusconi’nin yargı reformlarının haklı ve gerekli olduğunda ısrarcı. Alfano, “Yargı özerk ama davalar çok uzun sürüyor. Dünya'da Gabon’un gerisinde 156. sıradayız. Reform şart” dedi. Berlusconi halen dört ayrı davadan yargılanıyor.