BDP Kongresinde Kürt bayrağı

200 kadar yabancı temsilci kongreyi izliyor.

PROGRAM VE TÜZÜK DEĞİŞECEK
Kongresinde asıl tartışma yönetime seçilecek isimler üzerinden değil bundan sonra izlenecek politikalar kapsamında olacak. DTP’nin kapatılmasından sonra bölge partisi değil Türkiye partisi olma yolunda tartışmanın başladığı partide bu konuda izlenecek politikalarla ilgili konuşmaların yapılması bekleniyor. BDP kongresinde yeni dönem politikalarına uygun olarak parti tüzüğü ve programında da önemli değişikliklerin yapılması bekleniyor.

YENİ YÖNETİM BELLİ

DTP’nin eski grup başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın eşbaşkan olacağı BDP’nin yönetimine girecek isimler de şimdiden belli. Çarşaf liste yöntemiyle yapılacak seçimlerde yönetime Manisalı köylülerin sözcüsü Oktay Konyar, Öcalan’ın çağrısı ile Kandil grubuyla birlikte Mahmur kampından gelen Nizar Buldan, Yazar Ayşegül Devecioğlu, Mazlumder eski Başkanı Ayhan Bilgen, Bergamalı köylülerin sözcüsü Oktay Konyar, Tiyatro sanatçısı Yeşim Dormen, Mahmur Grubu ile birlikte gelen Nizar Buldan girecek.

SARI-KIRMIZI-YEŞİL KONGRE

Partililerin sarı-kırmızı-yeşil fular, saç bandı, eşarplar, erkek partililerin puşileriyle dikkat çektiği kongrede katılımcıların büyük kısmının orta yaş olması dikkat çekti. Partililer salon içinde ve dışında Kürtçe şarkılar eşliğinde kongrenin başlamasını bekliyor.

200 YABANCI TEMSİLCİ İZLİYOR

BDP delegeleri ve partililerin yanı sıra kongreye yabancı temsilcilerin ilgisi yüksek oldu. Parti yöneticilerinin verdiği bilgiye göre 200 kadar yabancı temsilci kongreyi izliyor.

KELEPÇE PROTESTOSU

Salonda BDP imzalı pankartların yanı sıra KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan belediye başkanlarının kelepçeli fotoğrafları asıldı. Fotoğrafın yanında da şu mesaj yazıldı: "Yalan ve hilelerinizle baş edemedik, bu bize ders olsun. Ama biz de sizin önünüzde diz çökmedik. Bu da size dert olsun"

ÖNCE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

BDP Olağanüstü Kongresi "Demokratik Siyaset İçin Demokratik Katılım" sloganıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda başladı. Sarı, kırmızı, yeşil, mor, beyaz ve mavi balonlarla süslü salon sabahın erken saatleriyle birlikte doldu. Salonda kürsünün bulunduğu bölümde daha önceki kongrelerin aksine BDP bayrağıyla birlikte büyük bir de Türk bayrağı asıldı.

Kapatılan DTP'nin milletvekillerinin katıldığı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) bugün yeni yönetimini belirliyor. DTP’nin kapatılmasından sonra Türkiye Partisi olma tartışmaları yürütülen BDP’nin olağanüstü kogresinde bunun ilk işareti de BDP bayrağının yanına aynı büyüklükte büyük bir Türk bayrağının asılması oldu.
BDP'nin olağanüstü kongresi başladı. Türkiye partisi tartışmaları yapılacak kongrede büyük bir Türk bayrağı asıldı. Hemen ardından da bir Kürt bayrağı...