Ban Ki Moon Rumlar'ı kızdırdı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşmesi Rumlar'ı kızdırdı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşmesine Rum siyasi parti liderleri sert tepki gösterdi.

Rum radyosunun haberine göre, AKEL Merkez Komitesi üyesi Hristos Hristofidis, Genel Sekreter Ban'ın Cumhurbaşkanı Talat ile Cumhurbaşkanlığında görüşmesini "kınanması gereken bir hareket" olarak niteledi.

Hristofidis, "Bizim taraf girişimlerde bulundu ve Genel Sekreterin BM üyesi yasal bir hükümet tarafından karşılanırken, aynı zamanda bunu ters yüz edebilecek hareketlerde bulunamayacağı net şekilde iletildi. Resmi ziyaret programında görüşmenin 'sözde' cumhurbaşkanlığında değil, Kıbrıslı Türk liderin konutunda yapılacağı belirtilmişti" dedi.

Rum kesimindeki ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) Başkan Yardımcısı Nikos Tornaridis de "bu görüşmeden sonra (Rum yönetimi lideri Dimitris) Hristofyas hükümetinin nasıl bir icraat yaptığı konusunda soru işaretleri doğduğunu" söyledi.

Yönetimin "gafil avlandığını" söyleyen Tornaridis, "Görüşmenin nerede gerçekleştirileceğini bilmemiz gerekirdi" dedi.