Yumurta faşizmi

Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne konferans vermeye giden Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu ve CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Süheyl Batum, öğrencilerin protestosu ve yumurta saldırısına maruz kaldı. Batum, 'Bu yaptığınız faşizm' diye tepki gösterdi


Polisin Dolmabahçe'deki öğrenci protestosunda 'orantısız güç' kullandığı tartışmaları sürerken Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum yuhalandı, 2 saat sonra ise Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu yumurtalı saldırıya uğradı. 'Türkiye'de Anayasa Sorunu' paneline katılan Batum protestolar üzerine 'Yaptığınız gerçekten bir faşizm, bana da yapsanız, buradan birine de yapsanız' diyerek tepki gösterdi. Batum öğrencilerin protestolarının devam etmesi üzerine, AK Parti'yi eleştirmeye başladı. CHP'nin farkı olduğunu ileri süren Batum, şunları söyledi:
BİZİ AYNI KEFEYE KOYMAYIN
'Farkı görün. Başbakan ya da Egemen Bağış konuşuyor olsaydı, bu arkadaşlar 3 dakika sonra polisi çağırıp dayak yiyordu ve ülkenin yüzde 90'ı da bravo diyordu. Biz demokrat insanlarız. Arkadaşlarımızın protesto etme hakkı var ama bizlerin de şu aradaki farkı görme hakkımız olsun. Konuşma hakkını vermeyen bakanlarla şuradaki arkadaşları aynı kefeye koyarsanız yanlış yapmış olursunuz.' Batum konuşması sloganlarla engellenince salondan ayrıldı.
DEKAN 2 SAAT UYUDU
İki saat sonra panele gelen Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise yumurtalı saldırıya uğradı. Dekanlığın bu süre içinde güvenlik önlemi almaması dikkat çekti. Kuzu, salondan polis kordonu eşliğinde dışarıya çıkartıldı. Kuzu, gazetecilerin soruları üzerine, 'Yazık, yazık bu ülkeye... O yumurtaları yesinler, zihinleri açılır belki' diyerek tepkisini gösterdi. Kuzu, gerekli önlemi almayan üniversite yönetimini de eleşti-rerek, 'Böyle yöneticiliği babam da yapar, sayın dekan derhal istifa etmelidir' dedi.
PROVOKASYON KAMERADA
Bu arada Burhan Kuzu'yu, protesto eden grup içerisinde bulunan bir kişinin öğrencileri yönlendirmesi dikkat çekti. Üniversiteden olmadığı anlaşılan eylemcinin, öğrencileri barikat kurmaları yönünde uyarması kameralara yansıdı. Sözkonusu eylemcinin öğrencileri 'Polis buraya gelecek. Barikat kurun' şeklinde yönlendirdiği görüldü. Bir süre sonra polisin önlem aldığı yerden öğrencilerin yanına geçen şahıs, burada da provokatif eylemler yapmaya devam etti.
Kapıyı açarak içeri giren polis ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti. Polisin sıktığı gazla öğrenciler sağa sola kaçışırken, öğrencileri yönlendiren şahsın polise koltuk fırlattığı görüldü. Dengesini kaybeden şahıs daha sonra yere düştü. Polisin müdahalesinin ardından öğrenci grubu dağıldı.
Polisin üniversiteden ayrılmasının ardından da öğrenciler, Kızılay'a yürüdü. Cemal Gürsel Caddesi ve Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatarak Kızılay Meydanı'na kadar yürüdü. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Rektör Taluğ: Üzgünüz