Turhal'a Baraj Yapılacak

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Turhal'a 350 milyon TL'lik proje ile baraj yapılacağını belirterek, "Cumhuriyet tarihindeki Almus Barajı'ndan sonraki en büyük sulama projesidir" dedi.

Turhal'a Baraj Yapılacak
Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün'ü makamında kabul etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Gözen, eğitim alanında oldukça fazla hizmetlerin yapıldığını belirterek, "Son 20 yıla bakıldığında bizden önceki 10 yılda tek bir tane bile okul yapılmadığı görülürken şu an 7 tane ilkokul ve lise yapılmıştır. Bu Turhal için bir kazançtır. Çevre yolumuz geçtiğimiz yıllarda başlamıştı. Bu sene son kat asfaltı yapılarak tamamlandı. Kaldırım ihalesi de yapıldı. İlerleyen günlerde yapıldıktan sonra Turhal'ın Amasya ve Tokat girişleri mükemmel bir hale gelecektir. Bahar aylarıyla birlikte terminalin önünden geçen Gültekin Topçam Caddesi ile Adliye Sarayı arasında kalan Cumhuriyet Caddesi de aynı sistemle, aynı güzellikle yapılacak. Bizde Kesikbaş Camii'ne kadar yapılan kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını trafo merkezine kadar tamamlayacağız. 2011 yılında Turhal bir şantiyeye dönecek ve halkımıza biraz rahatsızlık verecek olsak bile ortaya güzel bir sonuç çıkacağına inanıyoruz. Turhal'da Hizmet Kervanı devam edecek" dedi.
Ak Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün ise Başkan Gözen'i başarılı ve gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, "Turhal için verilebilecek en önemli müjdelerden bir tanesi şudur. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanımızla görüştüm, önemli iki yerimizi alternatif olarak hastanemizin yeri olmak üzere sundum. Hem Türkiye Şeker Fabrikaları nezdinde, hem de Özelleştirme İdaresi nezdinde biran evvel neticelendireceğini belirtti. İnşallah o iki yerden bir tanesi hastanemize ayrılırsa TOKİ kanalıyla 150 yataklı, beş yıldızlı otel konforunda bir hastane yapacak ve Turhal'daki sağlık hizmetimiz neticelendirilmiş olacak" diye konuştu.
Gülsün, ayrıca ''Turhal Barajı'' olarak ismini netleştirilen eski tabiriyle Yazıtepe Barajı'nın ihalesi yapılmak suretiyle Turhal'da en önemli işlerden bir tanesinin daha altına imza atacaklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: "Bu 350 milyon TL'lik bir projedir. Cumhuriyet tarihindeki Almus Barajı'ndan sonraki en büyük sulama projesidir. Turhalımızın içme suyundan tutun da bütün 'sağ sahil' olarak tanımladığımız yerdeki 6 bin hektarlık alanın sulaması inşallah bu barajımız vasıtasıyla gerçekleştirilmiş olacak. Onun dışında üniversiteyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Senatodan karar çıkmıştı ama ufak bir pürüz nedeniyle YÖK'e tekrar gönderilecek. Sorunun kısa zamanda çözülmesinin akabinde inşallah yüksekokulumuz 2011 - 2012 yılı içerisinde Turhal'da öğrenci alması temin edilecek."