Sana cılk yumurta atmışlar

TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısı öncesi verdiği resepsiyon Sheraton Otel'de gerçekleşti. Hükümet kanadının sadece iki bakanla temsil edildiği resepsiyona muhalefet partisi liderleri ise tam kadro katıldı.

Sheraton Otel’de düzenlenen resepsiyona, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, CHP Milletvekili Kamer Genç ve çok sayıda milletvekili eski bakan ve işadamları katıldı.

Davetlileri salona gelişlerinde, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç karşıladı.

Resepsiyona damgasını vuran olay ise CHP Milletvekili Kamer Genç ile AK Partili Burhan Kuzu arasında yaşanan “yumurta diyaloğu” oldu.

Kamer Genç ile Burhan Kuzu arasında yaşanan diyaloglar şöyle:

Kamer Genç: Birkaç tane yumurta ile sizi ziyarete gelmek istiyorum. Ben seni uyardım. Bensiz bir yerlere gidersen böyle olur

Burhan Kuzu: 70-80 tane yumurtadan birkaç tanesi çift sarılı çıktı, bunlara üzüldüm aslında.

Kamer Genç: Size cılk yumurta atmışlar.

Burhan Kuzu: Değil, değil. Komisyon başkanıyım ya "kaliteli yumurta atalım hocaya, ancak karşılar demişler." Belki sen gitseydin cılk atarlardı, ama bana onu atmadılar yani. Bana gelen çift sarılıydı.

Kamer Genç: Cılk arkadaşlar.

Burhan Kuzu: Bana çifte sarılı, valla acıdım.

Kamer Genç:
Bana çocuklar sordular, "kaliteli mi atalım, cılk mı atalım." Ben dedim cılk atın.

Burhan Kuzu: Demek ki yanlış attılar.

Kamer Genç:
Neyse geçmiş olsun.

Öğrencilerin kullanılmasına üzüldüğünü ve acıdığını kaydeden Kuzu, "Öğrenci böyle olmamalı. Bugün yumurta atan yarın taş atar" diye konuştu.