İngiliz öğrenciler sokakta

 Kurulan barikatları aşarak Parlamento meydanına giren ve bölgeyi adeta işgal eden öğrenciler, kendileri...


 Kurulan barikatları aşarak Parlamento meydanına giren ve bölgeyi adeta işgal eden öğrenciler, kendilerine engel olmak isteyen üç polisi de yaraladı.
Halen 3 bin 290 sterlin olan üniversite harçlarının yılda ortalama 9 bin sterline yükseltilmesine ilişkin hükümet planını protesto eden binlerce genç, polis tarafından kuşatılan Parlamento'nun bulunduğu meydanın çevresindeki kuşatmayı kırmak için polisle çatıştı. Polislerin bütün çabalarına rağmen öğrenciler polise fişekler atarak barikatı gevşetmeyi başardı. Öğrenciler bu sırada "Ama yok, fakat yok, eğitim bütçesinden kesinti yok" sloganları attı.
Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı gösterilerde öğrenciler molotof kokteylleri, boya bombaları ve ellerine geçirdikleri pankart sopası gibi silahları da polise karşı kullandı. Bir polis memuru da atından düşürülerek boynundan yaralandı. Olaylar sırasında bazı öğrenciler yaralanırken, bazıları da gözaltına alındı.